eur:
389.74
usd:
362.84
bux:
68036.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Háfra Noémi, a magyar (k), valamint Celeste Laura Rotondo (b) és Liaria Dalla Costa, az olasz válogatott játékosai a női kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzésen az Érd Arénában 2021. április 16-án.
Nyitókép: Háfra Noémi, a magyar (k), valamint Celeste Laura Rotondo (b) és Liaria Dalla Costa, az olasz válogatott játékosai az Érd Arénában 2021. április 16-án. MTI/Kovács Tamás

Megvan az olimpiára utazó kézilabda-keret

A felkészülés első két hete után Tóvízi Petra és Kovács Anett maradt ki a névsorból.

A szabályoknak megfelelően 14 játékos és egy tartalék kap lehetőséget a tokiói olimpián való szereplésre, ám a Nemzetközi Kézilabda Szövetség friss döntése értelmében közülük bármelyik meccsre bármelyik 14 kézilabdázó benevezhető. További egy kapus és egy mezőnyjátékos szintén a csapattal tarthat Tokióba, ők sérülés esetén cserélhetőek be: Helembai Fanny a negyeddöntőkig, Szikora Melinda bármikor lehetőséget kaphat, amennyiben a benevezett 14 kerettag és 1 fő tartalék állapota nem tenné lehetővé a pályára lépést.

"Természetesen nehéz döntés volt a kerethirdetés, de ezt előre tudtuk, és a játékosok is tisztában voltak vele, hogy nem mindenki utazhat Tokióba. A stáb több tagjával is egyeztettem, és a végső döntés az enyém volt, de konszenzus alakult ki közöttünk. A keret kialakítása az utazók mellett, nem pedig a kimaradók ellen szól. Úgy érzem, jelenleg ez a legjobb csapat, és nagy könnyebbséget jelent, hogy 15 fő közül választhatjuk ki a mérkőzésenként pályára lépő 14 játékost" - mondta Elek Gábor szövetségi kapitány.

A válogatott pénteken tért haza Székelyudvarhelyről, és hétfőn folytatja a felkészülést Siófokon, ahol július 6-án, kedden Montenegró, majd július 9-én és 12-én Brazília ellen lép pályára felkészülési találkozón.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×