eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az olimpiai ötkarika Tokióban 2021. június 7-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik a japán fővárosban.
Nyitókép: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

További szigorítást tervez Tokió

A japán hatóságok szigorúbb korlátozásokat terveznek bevezetni bizonyos országok sportolóira az olimpiai játékok ideje alatt - jelentette be hétfőn Jamasita Jaszuhiro, a Japán Olimpiai Bizottság (JOC) elnöke.

"Úgy gondolom, hogy nem lesz megértő a japán közvélemény, ha nem vezetünk be szigorúbb korlátozásokat, például háromnapos szigorú karantént bizonyos országok, köztük India sportolói számára" - mondta. Jamasita ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az országba érkező sportolók még szigorú karantén és felügyelet mellett is a lehető legteljesebben edzhetnek. A JOC vezetője egyúttal bizakodásának adott hangot, hogy az olimpián részt vevő versenyzők készek elfogadni minden korlátozást, még azokat is, amelyek "kívülről hihetetlennek tűnhetnek".

Vasárnap a Jomiuri Sinbun írt arról, hogy a japán kormány hat ország olimpiai csapatainak esetében szigorítja a beutazási feltételeket a koronavírus fertőzőbb, delta variánsának ottani terjedése miatt. A japán lap beszámolója szerint az intézkedések India, Pakisztán, Nepál, Srí Lanka, a Maldív-szigetek és Afganisztán küldöttségét érintik. A csütörtökön érvénybe lépő előírás értelmében a hat ország Tokióba készülő olimpikonjait egy héten keresztül minden nap tesztelni kell, mielőtt Japánba indulnának, hogy fertőzöttek-e a vírus új változatával. Emellett ebben az időszakban, valamint Japánba érkezésük után három napig - az edzőket és a csapattársakat kivéve - a sportolóknak tilos kapcsolatba lépniük bárkivel.

Az eredendően Indiában azonosított delta vírustörzs több mint 85 országban van jelen az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×