eur:
389
usd:
362.15
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Babos Tímea 2018. július 23-án.
Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Babos Tímea nem könnyen áll talpra a koronavírus-fertőzés után

Se párospartnere, se edzője, ám víziói vannak - a betegség után is.

Jól keződött a teniszév Babos Tímea számára, ám koronavírus-fertőzése fordított a kockán, hiába edz már, magas pulzusa, fejfájása, szédülése akadályozza.

A 27 éves teniszező a DIGI Sport tévének elmondta, a koronavírus ráadásul már nem is az első csapás volt számára ebben az évben, a francia Kristina Mladenoviccsal sikert sikerre halmozó párosuk váratlanul felbomlott.

"Hogy az Australian Open előtt pár nappal sikerült ezt lekommunikálni, igazából ez az, ami csalódást okozott, de azóta megbeszéltük a dolgokat, úgyhogy vele így minden rendben van" - fogalmazott a sportoló.

A megpróbáltatások azonban nem értek véget:

márciusban elfáradt és megszakadt a munkakapcsolata edzőjével, a monacói Thomas Drouet-val.

"Szakmailag mindig tudott segíteni. Amit korábban hajlandó voltam elviselni, és mondjuk inkább voltam úgymond boldogtalan a pályán, de csináltam a dolgom, azt most már azért kevésbé érzem, én nagy megkönnyebbülést éreztem lelkileg, hogy vége lett."

Gyermekkoruk óta együtt teniszeznek, és jól ismerik egymást jelenlegi edzőjével, Nagy Péterrel, aki a Sportkórház protokollja alapján, nagy gonddal tervezte újra Babos Tímea április eleji, fertőzés utáni edzésmunkáját.

Babos Tímea heteken belül szereten játszani is, az olimpián Fucsovics Mártonnal vegyes párosban szerepelhet, vele jó barátok.

"Nagyon jó a kombinált ranglistánk, ami nekem párosban a harmadik környéke, ő pedig egyéniben 40 körül van. Így lehet, hogy a kombinált ranglistánkkal tudunk vegyespárost is játszani, nyilván ez a cél" - magyarázta.

Babos Tímeának a harmadik, Fucsovics Mártonnak az első olimpiája lenne az idei.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×