INFORÁDIÓ
2021. július 31. szombat
Oszkár

sport

sajtóvisszhang

európai szuperliga

labdarúgás

Zombiapokalipszisről ír a nemzetközi sajtó az Európai Szuperliga kapcsán

Zombiapokalipszisről ír a nemzetközi sajtó az Európai Szuperliga kapcsán

Infostart

A nemzetközi sajtó egyöntetűen a hétfőn életre hívott labdarúgó Szuperligával (ESL) szemben foglalt állást, miközben történelmi szakításként és "zombiapokalipszisként" jellemezte a 12 elitklub bejelentését.

Anglia

The Sun:

"A milliárdosokon kívül ki tartja még jó ötletnek ezt a jelentéktelen Szuperligát, amely szétrombolná a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et, nem is beszélve az olasz és spanyol bajnokságról?"

The Telegraph:

"Florentino Pérez, Andrea Agnelli és Joel Glazer áll az európai futballtörténelem legrosszabb ötlete mögött. A Szuperliga elnöke és két alelnöke vezeti a labdarúgás legújabb zombiapokalipszisát, amely a friss húsra irányul. Nekik még a közvetítési jogokból származó bevételek utóbbi két évtizedben tapasztalt hatalmas növekedése sem elég."

The Independent:

"A Szuperliga a futball groteszk elárulása."

Daily Mirror:

"Ezt az úgynevezett Szuperligát nemcsak meg kell buktatni, hanem mindörökre száműzni kell a sportból."

The Times:

"A nemzeti szövetségek megtehetik, hogy bizonyos klubok játékosait nem hívják be a válogatottba. Ez jelentősen csökkenti azt a csábítást, amelyet a hitszegő egyesületek jelentenek a futballistáknak. Legfőképpen pedig a szurkolók azok, akiknek a támogatása nélkül az új liga nem lehet sikeres."

Olaszország

La Gazzetta dello Sport:

"Állj! Így hangzik Mario Draghi miniszterelnök és az UEFA felszólítása a lázadók felé."

La Repubblica:

"Dúl az elkülönülési háború az európai futballban, amelyet 12 szakadár és komoly gazdasági problémákkal küszködő klub robbantott ki az éj leple alatt. Ez jelzi a végső hasadást a két világnézet között, hogy miként lehet megélni és megérteni ezt a sportágat."

Corriere della Sera:

"Forradalomra volt szükség a futballban, hogy egységes európai reakció alakulhasson ki, melynek során elítélték az új Szuperliga által okozott megosztottságot. A 12 leggazdagabb egyesület akarata szembe megy más csapatokkal, sok kis és nagy várossal, közösségekkel és mindenekelőtt a hagyománnyal."

Spanyolország

La Vanguardia:

"Gazdasági okok állnak az előtérben, ezt is jelzi az érintett angol klubok részvényeinek az emelkedése a Wall Streeten, illetve a Juventus-részvények emelkedése a milánói tőzsdén. Ezek az egyesületek évek óta próbálnak egy félig zárt sorozatot létrehozni az NBA mintájára, amely pénzt és gazdasági stabilitást garantálna nekik."

Dánia

Politiken:

"Az UEFA-nak bőven volt alkalma bevezetni azt a szabályozást, amely paradox módon a zárt amerikai ligák hajtóereje. A fizetési plafon és az új játékosok szerződtetésének fordított hierarchiája ott egyensúlyt teremtett anélkül, hogy a fejlődés útjában állna."

Franciaország

Derniéres Nouvelles d'Alsace:

"A világfutballnak döbbenten és dühösen kell megállapítania, hogy a pénz az úr. Micsoda meglepetés, micsoda leleplezés! Miután a Szuperliga ötlete már évekkel ezelőtt felvetődött, most elkezdett nőni és gyarapodni - mindez pedig egy elrontott rendszer eredménye."

Belgium

De Standaard:

"A 12 klub lett Európa leggyűlöltebb egyesülete. Vakmerő tervükkel haragot váltottak ki a szövetségekből és a többi klubból, a saját szurkolóikból és a politikából is. Mindenki úgy véli, hogy példátlan ez a mohóság. Ugyanakkor szinte bizonyos, hogy a futball az amerikai modell felé tart."

Oroszország

Nezaviszimaja Gazeta:

"Vélhetően korai még forradalomról beszélni, de a folyamat elindult. Mindkét oldal, az UEFA és a Szuperliga is nehézfegyvereket vonultatott fel, ezért kompromisszumokra lesz szükség."

Svájc

Tages-Anzeiger:

"A Szuperliga megalapítása a futball nagy szakítópróbája. Az UEFA félti az egyre hígabb Bajnokok Ligáját. Csak erőt kívánhatunk ahhoz, hogy keresztülvigye az akaratát, és az érintett klubokat kizárja a nemzeti bajnokságokból. A FIFA pedig tartsa távol a projektben szereplő játékosokat a világbajnokságoktól. Az ESL nagyzási hóbortja ugyanis nem más, mint támadás a nemzeti ligák és a futball alapjai ellen."

Ausztria

Kronen Zeitung:

"Valóban közel a vég a világ elsőszámú sportága számára? Igen, erről Florentino Perez is meg van győződve. A Real Madrid elnöke éppen ezért akarja keresztülvinni a Szuperligát, amelynek ő lesz az elsőszámú vezetője."

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018