eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A szegedi Bodó Richárd (j) és Patrick Wiencek, a német csapat játékosa (b) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott MOL-Pick Szeged - THW Kiel mérkőzésen Szegeden 2021. március 31-én. A Szeged 33-28-ra kikapott a címvédő német Kiel csapatától.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Ötgólos hátrányban a Szeged a nyolcaddöntőben

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 33-28-ra kikapott a címvédő német THW Kiel csapatától szerdán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A hazaiak egyszer sem vezettek a találkozón.

A visszavágót jövő szerdán rendezik, a párharc továbbjutója a francia Paris Saint-Germain vagy a szlovén RK Celje PL együttesével találkozik a negyeddöntőben.

A hazaiaktól Luka Stepancic, Nik Henigman, a vendégek keretéből pedig Hendrik Pekeler, Dario Quenstedt és Nikola Bilyk hiányzott.

A németek rögtön a meccs elején elléptek (0-3), a Szeged öt és fél perc elteltével szerezte első gólját. Juan Carlos Pastor vezetőedző hamarosan időt kért, mert akadozott csapata támadójátéka. A különbség nem csökkent, és a házigazdák dolgát nehezítette, hogy Bánhidi Bencét a 19. percben már másodszor állították ki. Pastor a 25. percben kikérte a második idejét is, mert a támadásban és védekezésben is sokkal pontosabb Kiel már 17-10-re vezetett.

A szünetben 21-13 volt az állás a szinte alig hibázó címvédő javára, és bár a második félidő elején Mirko Alilovic bravúros védésekkel mutatkozott be a szegedi kapuban, ezt kihasználva két 3-0-s sorozatot is produkált a magyar csapat, amelynek így a 42. percben már "csak" öt gól volt a hátránya.

A második harminc percben a Kiel nem játszott olyan kiegyensúlyozottan és magas szinten, mint az első felvonásban, ennek ellenére magabiztosan őrizte a vezetést. A hazaiak a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltottak, de rossz lövéseik miatt ez sem vezetett eredményre. A Kiel végig vezetve, a vártnál is magabiztosabban nyert.

A mezőny legeredményesebb játékosa a vendégek norvég irányítója, Sander Sagosen volt nyolc góllal, Harald Reinkind, illetve a hazaiak szerb jobbszélsője, Bogdan Radivojevic hat-hat alkalommal talált be. A kapusok közül Niklas Landin 15, Mirko Alilovic tíz, Mikler Roland két védéssel zárt.

A két csapat kilencedik egymás elleni BL-meccsén három szegedi siker mellett hatodszor győzött a THW Kiel.

Csütörtökön játsszák:

Vardar Szkopje (északmacedón)-Telekom Veszprém 18.45

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×