eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A nagy kérdés: saját fiát állítja-e a kapuba az andorrai kapitány?

A magyar labdarúgó-válogatott ma este Andorra ellen befejezi a 2022-es katari világbajnokság selejtezőinek első szakaszára kiírt sorozatát. Marco Rossi csapatának ez lesz a harmadik mérkőzése, miután 3-3-as döntetlent játszott Budapesten a lengyelekkel, majd 3-0-ra győzött San Marinóban.

A sérülése miatt az eredeti keretben sem szereplő Szoboszlai Dominikon kívül Andorrában Gulácsi Péter, Sallai Roland és Willi Orbán sem játszhat, miután klubjuk visszarendelte őket a német karanténszabályok miatt. Ugyanakkor a vasárnapi mérkőzésről hiányzó Fiola Attila eltiltása lejárt. (Az első és a második mérkőzés között, sérülés miatt, Schäfer András is elhagyta a keretet.)

Mindez azt jelenti, hogy a tartalékkapus Tóth Balázs és a könnyebben sérült Kecskés Ákos kivételével minden kerettag játéklehetőséget kapott már. Marco Rossi nyilvánvalóan kényszerhelyzetben van a sok hiányzó miatt, de a legvalószínűbb az alábbi tizenegy kijelölése: Dibusz – Botka, Lang, Szalai Attila – Fiola, Nagy Ádám, Kleinheisler, Hangya – Kalmár – Szalai Ádám, Varga Roland.

„Sem a hosszú utazás, sem a műfű, sem semmi más nem lehet kifogás. A három pontot meg kell szereznünk, csak ez számít, hiszen ezért jöttünk. Persze emellett minden tiszteletünk az andorrai válogatotté” – mondta Marco Rossi a mérkőzés előtt.

Gyakran felvetődő téma a mérkőzés előtt, természetesen a helyi lapok is emlegetik, hogy a két csapat legutóbbi andorrai találkozóját, 2017 júniusában, 1-0-ra megnyerte a hazai válogatott. A hazaiak akkori kezdő tizenegyéből csupán ketten, két már visszavonult játékos nem tagja most az andorrai keretnek. Ám Koldo Álvarez, a 2010 óta hivatalában lévő szövetségi kapitány úgy gondolja, sok idő eltelt azóta, nem lehet azt az eredményt a mostani esélylatolgatásnál alapul venni.

Annál is inkább, mert egyáltalán nem volt nyugodt a hazaiak felkészülése a mérkőzésre. A lengyelek elleni vasárnapi mérkőzés után a küldöttség öt tagja (egy vezető és négy stábtag) koronavírusos fertőzés miatt nem térhetett haza a csapattal, Varsóban maradtak. A lengyel és az andorrai hatóságok egyetértésével és segítségével, bár repülőgépen nem voltak szállíthatóak, személygépkocsival hazaindulhattak, s mintegy 25 órás utat követően érkeztek vissza Andorrába. Természetesen arról nem lehet szó, hogy a stábtagok a ma esti mérkőzésen segítsék Koldo munkáját.

A nagy kérdés, hogy ki lesz a kapus. A nagyon tapasztalt, négy éve a magyarok ellen is jól védő José Antonio Gomes, akiről a helyiek szívesen emlegetik, hogy védte már ki a francia Antoine Griezmann, az izlandi Gylfi Sigurdsson, a lett Janis Ikaunieks és a feröeri Hallur Hansson büntetőjét is, vagy a vasárnap Varsóban újoncként védő, mindössze 19 éves Iker Álvarez. Utóbbiról, amellett, hogy nagy tehetségnek tartják, két tényt érdemes tudni: a spanyol élvonalbeli Villarreal tagja, tíz napja egy bajnokin már ült az első csapat kispadján. Nem mellesleg a szövetségi kapitány, a korábban ugyancsak kapusként 78-szoros válogatott Koldo Álvarez fia.

A kapitány nincs könnyű helyzetben, mi inkább azt tartjuk valószínűnek, hogy ismét Gomes véd majd. Ám a magyarok elleni találkozót megelőző, tegnapi sajtótájékoztatón azt mondta a szövetségi kapitány: „Jó, ha tudunk rotálni, változtatni, s ha játéklehetőséget tudunk adni Ikernek. Elmondtam José Antoniónak, mégpedig a csapattársai előtt, miért döntöttem a váltás mellett és ezeket az edzőnek meg kell hoznia.”

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik, az M4 közvetíti.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×