eur:
390.69
usd:
364.1
bux:
68237.16
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Hegedüs Péter
Nyitókép: Forrás: www.albakosar.hu

Meghalt a fehérvári kosárlabda nagy alakja

Hegedüs Péter, az Albacomp egykori irányítója, későbbi utánpótlásedzője 54 évesen hunyt el.

54 éves korában meghalt Hegedüs Péter, az egykori kiváló irányító – írja az Alba Fehérvár honlapja alapján az Origo.

Hosszan tartó súlyos betegség után, életének 54. évében halt meg a fehérvári kosárlabda legendás alakja, Hegedüs Péter. A kiváló irányító kosaras famíliába született, szülei, testvére és több rokona is a palánkok alatt érezte magát otthonosan. Tehetségére már gyerekkorában felfigyeltek, alig múlt 15 éves, amikor a Videoton felnőtt együttesében bemutatkozott a hagyományos, szezont megelőző, nyár végi Felszabadulás Kupán, majd a folyamatos játéklehetőség miatt klubunk jogelődjébe, az akkoriban egy osztállyal lejjebb, az NB I/B-ben a bennmaradásért küzdő Alba Regia Építőkbe igazolt.

Meg is kapta a bizalmat, majd visszatért a Vidi utánpótlásába, 18 évesen, az érettségit követően kötötte első szerződést a felnőtteknél, nagy csaták, parázs hangulatú összecsapások részese volt. Négy évet töltött a piros-kékeknél, sorkatonai szolgálata idején a Budapesti Honvédot erősítette, 1990-ben tért vissza a Videoton Oktatási Központba, két évvel később igazolt a Gáz utcába, az Albacomphoz.

Elhunyt Hegedüs Péter Az egykori, kiváló irányító hosszan tartó, súlyos betegség után távozott az élők sorából. Részletek: https://www.albakosar.hu/index.php?pg=news_3_4813

Közzétette: Alba Fehérvár2021. március 15., hétfő

Sportolói pályafutását itt fejezte be a legmagasabb osztályban, 33 évesen. Súlyos szemsérülése miatt sokat kényszerült kihagyni, később még visszatért a parkettre, de állandóan rakoncátlankodó térde a végleges búcsúra kényszerítette.

Edzősködni kezdett az Alba Regia Sportcsarnokban, a fehérvári utánpótlásban, a DKKA-ban dolgozott haláláig. Először a kengurukat irányította, később dolgozott az U14-es, az U16-os és az U18-as gárdával, tavaly decemberig az ő edzéseiket vezette. Hatalmas küzdő volt, óriási szívvel, aki soha nem adta fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×