eur:
388.46
usd:
370.69
bux:
55649.46
2023. október 3. kedd Helga
Nyitókép: Pixabay.com

Három város bukhatja a futball-Eb-t

Elképzelhető, hogy Angliában rendeznek a tervezettnél több mérkőzést.

Az idei nyárra halasztott Európa-bajnokság tizenkét rendező városának április 5-ig kell leadnia, mennyi szurkolót enged be a mérkőzésekre, de ez több helyen is nehézségeket okoz. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) célja, hogy a lelátók legalább félig megteljenek, ám elképzelhető, hogy Bilbao, Dublin és Glasgow sem lesz képes ezt teljesíteni – írta az AP alapján a Nemzeti Sport.

Ha az érintettek nem vállalnak garanciát a rendezésre, az UEFA elveheti tőlük a meccseket, más városokat keresve. Ez esetben Anglia adhat otthont több mérkőzésnek: a Wembley a helyszínek között van, de a Tottenham stadionja is kaphatna meccseket, valamint Manchester és Liverpool is helyszín lehetne.

„Nem lehet sokáig halogatni a végleges választ. Szívesen megrendeznénk a mérkőzéseket, de még sokat kell egyeztetnünk az ügyben” – mondta Jonathan Hill, az ír szövetség vezérigazgatója.

A Reuters arról számolt be, hogy az országban, így Szentpéterváron is javulnak a járványadatok, és ha a tendencia folytatódik, félház lehet az Eb-meccseken.

A tornát 12 városban rendezik meg, a budapesti Puskás Aréna is helyszín lesz.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×