eur:
393.74
usd:
369.4
bux:
65847.02
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Újpest FC

Új tulajdonosa lehet az Újpest futballcsapatának

A nyárig gazdát válthat a lila-fehér csapat, és magyar tulajdonosa lehet.

A Blikk úgy értesült, megköttetett az üzlet, a 23. leggazdagabb magyarként, 66,7 milliárdos becsült vagyonnal rendelkező Garancsi István, a Fehérvár tulajdonosa megvásárolja a lila-fehér együttest a belga Roderick Duchatelet-től.

A belga befektető 2011 októberében érkezett a Megyeri útra, azóta rendre felvetődik, hogy értékesíti a klubot, csütörtökön pedig a csakfoci.hu közölte, létrejött a megállapodás.

A vételár nagyjából 20 millió euró (7,2 milliárd forint).

A pontos forgatókönyvet még nem tudni, hiszen Garancsi István az európai szövetség szabályai miatt nem lehet egyszerre két azonos versenysorozatban érdekelt klub tulajdonosa, ezért a Blikk szerint Újpesten a 19. leggazdagabb magyar, a 73,4 milliárdos vagyonú, a BÁV-ot és Főtaxit is birtokló Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke veheti át a klubot. Már többször tárgyalt is a megvásárlásról.

Az ügyben az Újpest FC nem kívánt reagálni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×