eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Háfra Noémi (elöl) és a spanyol Mireya González Alvarez a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a montbéliard-i Axone Arenában 2018. december 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Női kézilabda-BL - Legyőzte az FTC a norvég bajnokot

Valóságos gólfesztivál volt, igazi hullámzó mérkőzés.

A Ferencváros 30-28-ra legyőzte a norvég Vipers Kristiansand csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójának szombati játéknapján.

A hazaiak keretéből Bíró Blanka és Csiszár-Szekeres Klára, a vendégektől Jeanett Kristiansen, Silje Waade és Heidi Löke hiányzott.

Jó védekezéssel kezdte a találkozót az FTC, amelynek dolgát némileg megkönnyítette, hogy a vendégek igyekeztek beosztani az erejüket, ezért nem erőltették a gyors játékot. Támadójátékban eleinte akadtak problémák, ezt kihasználva a Vipers egy 4-1-es sorozattal fordított, és a 15. percben, amikor már három góllal vezetett, Elek Gábor időt kért.

Ezt követően csapata egyenlített, mire az ellenfél is időt kért, ám Janurik Kinga védései miatt a norvégok nyolc percig nem lőttek gólt, az FTC pedig egy 6-1-es sorozattal zárta az első félidőt, és a szünetben 14-11-re vezetett.

Ezúttal Háfra Noémi is jól szállt be a játékba, csapata a második felvonást is lendületes, pontos kézilabdával kezdte, ám a Vipers a négygólos hátrányát csakhamar egyre csökkentette. Erre egy 5-1-es sorozattal reagált az FTC, amely a hajrában több mint másfél percre kettős emberhátrányba került, ám Schatzl Nadine így is betalált. A Vipers a meccs 23. percében vezetett utoljára, mert bár kitartóan küzdött, és három perccel a vége előtt felzárkózott két gólra, az egyenlítésre nem volt esélye, így első alkalommal kapott ki a BL mostani idényében.

A mezőny legeredményesebb játékosa Klujber Katrin és a norvég Maliun Aune volt, egyformán hét góllal. Janurik Kinga 13 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat ötödik egymás elleni mérkőzésén három vereség mellett másodszor nyert a Ferencváros, amely hét sikerrel és öt vereséggel az A csoport harmadik helyén áll.

A két együttes hétfőn 17.30-tól ismét megmérkőzik egymással az Elek Gyula Arénában. Akkor a második fordulóban elmaradt meccset pótolják, melynek pályaválasztói jogát a Vipers a koronavírus-járvány miatti norvégiai korlátozások következtében feladta.

Eredmény, csoportkör, 13. forduló, A csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand (norvég) 30-28 (14-11)

lövések/gólok: 44/30, illetve 43/28

gólok hétméteresből: 6/5, illetve 6/5

kiállítások: 14, illetve 6 perc

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×