eur:
393.81
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője ünnepel, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíját a szahíri pályán 2020. november 29-én. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton pályafutása 95. futamgyőzelmét aratta.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Giuseppe Cacace

A Mercedes hallgat Hamilton szerződéséről

A Forma-1-es világbajnoki címvédő Mercedes istálló nem kommentálja azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal megszületett a hosszabbításra vonatkozó megállapodás.

"Majd akkor beszélünk, amikor lesz mit mondanunk. Ahogyan a tárgyalási folyamat eddigi szakaszában, úgy a továbbiakban sem szeretnénk hozzászólni a számtalan pletykához és spekulációhoz" - nyilatkozott a Mercedes egyik szóvivője a német RTL televíziónak.

Az F1 Insider nevű online portál csütörtökön számolt be arról, hogy információi szerint a 36 éves Hamilton egy évre szóló szerződést kap a Mercedesnél, a megállapodás pedig tartalmaz egy további esztendőre szóló opciós hosszabbítási lehetőséget.

A most is vb-címvédő brit sztárversenyző a hét trófeájából hatot a Mercedesszel nyert meg, melyhez 2013-ban igazolt, az F1 történetének másik hétszeres világbajnok pilótájának, a legendás Michael Schumachernek a helyére.

Hamiltonnak a Mercedesnél legutóbb kétéves megállapodása volt, amely a tavalyi év végén járt le, ha pedig most új szerződést kap, akkor jó esélye lesz arra, hogy az autósport elitkategóriájának egyetlen nyolcszoros vb-győztese legyen. A jelentős szabálymódosítások bevezetését a koronavírus-járvány miatt 2021-ről a jövő évre tolták, így a Mercedes 2014 óta tartó műszaki fölénye nagy valószínűséggel a mostani idényben is megmarad.

Az idei világbajnokság március 28-án rajtol Bahreinben, miután a pandémia miatt a hagyományos idénynyitó Ausztrál Nagydíjat március 21-ről novemberre halasztották.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×