eur:
394.16
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Két döntetlen, de micsoda különbség

Két meccset rendeztek a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában vasánap. A Budafok és Paks is a hosszabbításban egyenlített.

A Diósgyőr gyakorlatilag végig támadta az első félidőt, és nem sokkal a játékrész vége előtt meg is szerezte a vezetést. A vendégek kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak.

A második játékrész langyos tempóban csordogált, sokáig semmi érdemleges nem történt, majd a félidő közepén Antal, a hazaiak kapusa két nagy bravúrt is bemutatott.

Az utolsó bő tíz percet emberhátrányban futballozta végig a DVTK, Zivulic nem sokkal pályára lépését követően már mehetett is zuhanyozni, mert egy szöglet közben megütötte a vendégek egyik játékosát. A budafokiak mindent egy lapra feltéve hajtottak az egyenlítésért, a 96. percben még kaptak egy szabadrúgást, amelyet Kulcsár a sorfal alatt lőtt el, a labda pedig a bal alsó sarokban kötött ki.

Mindkét csapat a tőle megszokott támadó felfogású futballjával rukkolt elő, így nagyon élvezetesen indult az összecsapás, a ZTE kapufával nyitott, míg a Paks ziccerét a hazai kapus hárította. A kék-fehérek szereztek vezetést, a meccs képe viszont ettől mit sem változott, a ZTE előnyben sem fogta vissza magát, a Paksot pedig nem törte meg, hogy hátrányba került. A zöld-fehérek aztán Bognár megpattanó szabadrúgásával egyenlítettek, majd egy védelmi hibának köszönhetően - Bobál adta el a labdát saját 16-osán belül -, fordítottak.

A második félidő hazai góllal indult, a csapatok pedig továbbra is nagy iramban és veszélyesen futballoztak. A Paks másodjára is megszerezhette volna a vezetést, azonban a góllövőlistát vezető Hahn büntetőt hibázott. Ezt követően a zalaiaknak volt több ziccere, de a kihagyott lehetőségeket megbüntette a vendégcsapat, ugyanis Bognár második nagyszerű szabadrúgását még kapufára ütötte a hazai kapus, de a kipattanóra elsőként érkező Szabó már nem hibázott. A vendégek öröme azonban nem tartott sokáig, mert a ZTE tíz perc alatt fordított. A slusszpoén a hosszabbításra maradt, amikor a Paksnak sikerült pontot mentenie: Papp először a kapufát találta el, majd a kipattanót már a hálóba lőtte.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×