eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az ezüstérmes Krueger John-Henry a gdanski rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén 2021. január 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Adam Warzawa

Bánhidi Ákos az Eb-ről: ez volt most a legtöbb

Egyetlen érmet szerzett a magyar küldöttség a lengyelországi Gdanskban rendezett rövidpályás-gyorskorcsolya Európa-bajnokságon. Bánhidi Ákos, az olimpiai keret edzője és menedzsere annak ellenére büszke a magyar csapatra, hogy az elmúlt évekhez képest gyengébb eredményeket ért el.

A koronavírus-járványból rosszul jöttek ki a magyar versenyzők. Volt, aki kétszer is elkapta a fertőzést, ami 45 nap nap leállást jelentett számára. Ez pedig kiütközött fizikálisan és mentálisan is - nyilatkozta Bánhidi Ákos a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Facebook-oldalán.

A csapat edzője és menedzsere szerint nem volt igazán szerencsés a válogatott az előzményekben, nem húzták ki a legjobb lapokat, de nem akar erre hivatkozni.

„Ezért nagyon büszke vagyok a versenyzőinkre, mert senki sem adta fel azt, hogy a legtöbbet hozza ki a versenyből.

Ez volt most a legtöbb, ezt meg kell érteni” – fejtette ki.

A magyar küldöttség egyetlen érmét a honosított Krueger John-Henry szerezte (a képen), aki 1000 méteren lett második, az összetettben pedig a negyedik helyen zárt.

1000 méteren az aranyérmet az orosz Szemjon Jelisztratov nyakába akasztották. Ebben a számban Liu Shaoang negyedik lett. Az olimpiai bajnok férfiváltó is ezen a helyen végzett, Burján Csaba kicsúszása után.

Az 5000 méteres fináléban egyébként először állt össze a legerősebb magyar négyes, vagyis Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Burján Csaba, mert az előző idényben az amerikai születésű versenyző sérüléssel bajlódott, Burján pedig a Kínát sértő Instagram-bejegyzése miatt egyéves eltiltását töltötte.

„A váltó elég jól ment, jelezve, hogy képes labdába rúgni. Sajnálom az esést, és azt is, aki esik. Sajnálom Csabit, de erős, fel fog állni” – mondta az edző.

Bánhidi Ákos reméli, hogy a koronavírus már nem fogja befolyásolni a világbajnoki, majd az olimpiai felkészülést, miután a csapat nagy része átesett a fertőzésen. A világbajnokságot március 5. és 7. között Dordrechtben rendezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×