eur:
394.62
usd:
371.74
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A későbbi győztes Liu Shaolin Sándor (b) és testvére, a későbbi a második helyezett Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres számának döntőjében a debreceni Főnix Csarnokban 2020. január 26-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A címvédő Liu Shaolin Sándor kiesett 1000 méteren

Liu Shaoang és Krueger John-Henry személyében két magyar jutott döntőbe 1000 méteren a Gdanskban zajló rövidpályás-gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

A férfiaknál az amerikai születésű Krueger és Liu Shaoang ugyanabban a negyeddöntős futamban szerepelt. Nagyszerű taktikával, szépen összedolgozva megszerezték a biztos továbbjutást érő első két helyet, mivel utóbbi másodikként korcsolyázva tökéletesen védte mindkettőjük pozícióját. A címvédő Liu Shaolin Sándor azonban kiesett. A francia Tristan Navarro meglökte az FTC 25 éves versenyzőjét, aki emiatt aztán előbb a szintén francia Sebastien Lepape-pal, majd az izraeli Vladislav Bykanovval is összerúgott, így ritmust vesztve esélye sem volt feljebb törni, végül negyedikként ért célba. Mivel a zsűri Navarrót megbüntette, Liu Shaolin harmadikként zárt, de az ideje lassúnak bizonyult a továbbjutáshoz.

Az elődöntőben ismét együtt szerepelt a két magyar, akik eleinte az ötfős mezőny végén helyezkedtek. Először a váltóval olimpiai bajnok Liu Shaoang tört előre, és két riválisát, majd az élen korcsolyázó orosz Gyenyisz Ajrapetjant is megelőzte. Krueger a hajrára tartalékolt, mert amikor Stijn Desmet kilökte az 1500-on ezüstérmes Ajrapetjant, akkor a honosított magyar lecsapott a lehetőségre, és egyetlen kigyorsítással az egyenesben feljött a második helyre a belgát és Bykanovot is megelőzve.

A nőknél Kónya Zsófia a negyeddöntőben búcsúzott, míg Sziliczei-Német Rebeka továbbjuttatással került a legjobb tíz közé, ahol aztán futamnegyedikként a kisdöntőre kvalifikálta magát.

A zárónapon a táv fináléival folytatódik a program, majd a 3000 méteres szuperdöntők következnek, végül a váltók éremcsatáival zárul a kontinensviadal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×