eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Kézi BL: időn túli hetes pecsételte meg a Ferencváros sorsát

A Ferencváros 30-29-re kikapott a francia Metz HB otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.

Mozgékony, jó védekezéssel kezdett a Metz, amely ennek köszönhetően három góllal ellépett. A vendégek erre reagálva egyre többször hozták helyzetbe a szélsőiket, ráadásul Bíró Blanka bravúrokat mutatott be a kapuban, így a 14. percben először vezetett az FTC. A világbajnok holland válogatottat is irányító Emmanuel Mayonnade vezetőedző időkérése után ismét a franciák kerültek előnybe, majd egy 5-1-es sorozattal megint a magyar csapat vette át a vezetést. Mindkét oldalon sok volt a hiba, ezért alakult hullámzóan az eredmény, majd a hajrában a Ferencváros játéka pontosabbá vált, így 17-14-re vezetett a szünetben.

A második félidő elején tartotta a különbséget az FTC, majd megtorpant, több mint hét percig nem talált be, ezt kihasználva a Metz felzárkózott, ám egyenlítenie nem sikerült. A hazaiak nyitott védekezésre váltottak, de ez sem vezetett eredményre, mert Elek Gábor időkéréssel és cserékkel frissítette csapatát, amely továbbra is vezetett egy-két góllal.

Rendre gyorsan szerezték góljaikat a franciák, ám az FTC-nek egy ideig volt válasza. A hajrában egy 4-1-es sorozattal egyenlített a Metz, majd az utolsó percben Schatzl Nadine a kapu mellé lőtt, Tjasa Stanko pedig időntúli büntetőből megszerezte a győztes gólt a házigazdáknak.

A Metz hazai pályán immár 28 mérkőzésből álló veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben. Legutóbb, 2017. január 28-án éppen az FTC-től kapott ki,

azóta viszont két döntetlen mellett 26. alkalommal nyert.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Ferencváros világbajnok holland jobbszélsője, Angela Malestein volt, aki hét lövésből hatszor talált be. Klujber Katrin öt, Kovács Anett négy gólt szerzett.

A két csapat 16. egymás elleni tétmérkőzésén, két döntetlen és kilenc ferencvárosi siker mellett ötödször nyert a Metz.

A hat győzelemmel és öt vereséggel álló Ferencváros szerdán a norvég Vipers Kristiansand, a hét győzelemmel és négy döntetlennel rendelkező, címvédő Győr pénteken a montenegrói Buducnost Podgorica vendége lesz a BL csoportkörében.

BL-csoportkör, 12. forduló, A csoport: Metz HB (francia) - FTC-Rail Cargo Hungaria 30-29 (14-17)

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×