eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ezt mondta a magyar kapitány a nagy siker után

Gulyás István szövetségi kapitány kiemelte, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott az elejétől a végéig dominált a lengyelek ellen 30-26-ra megnyert szombati középdöntő-mérkőzésen az egyiptomi világbajnokságon.

"Nagyon örülünk természetesen, hiszen erős lengyel csapatot győztünk le magabiztosan, voltaképpen az elejétől a végéig dominálva. Szorosan, jól védekeztünk, Mikler Roland a védéseivel segített, támadásban Lékai Máté vezérletével eredményesek voltunk" - idézi a magyar szövetség honlapja Gulyás Istvánt.

A magyar válogatott eddig egyszer, 1986-ban kezdte öt győzelemmel a világbajnokságot, amelyet akkor ezüstéremmel zárt. A lengyelek elleni sikerrel a magyarok biztosították negyeddöntőbe jutásukat, ám a szövetségi kapitány leszögezte, hogy csak a következő meccsre összpontosítanak, amelyet a már ugyancsak negyeddöntős Európa-bajnok spanyolok ellen játszanak hétfőn, a középdöntő utolsó fordulójában.

A mérkőzés legjobbjának megválasztott, nyolc gólt szerző Lékai Máté elmondta, kemény mérkőzést játszottak, de erre is számítottak.

"A lengyelek fizikálisan nagyon jók, erősek, de a védekezésünk összeállt az első félidőben, sikerült gyors lerohanásgólokat lőni és így előnybe kerültünk. A hét a hat elleni játékkal bajlódtunk, nem találtuk az ellenszert, de támadásban tartottuk a megbeszélt taktikát és nyertünk. Büszke vagyok a csapatra" - nyilatkozta.

A négy gólig jutó Rosta Miklós elárulta, szorosabb mérkőzésre számított, de az első félidőben összeállt a védekezésük és jól ment a játék.

"Szinte végig vezettünk, erre készültünk, és amit megbeszéltünk, azt sikerült megvalósítanunk. A hét a hat elleni védekezéssel azért meggyűlt a bajunk, de sikerült rendezni a sorokat és nyertünk" - mondta a MOL-Pick Szeged beállója.

A magyar együttes a szerdai negyeddöntőben a hatszoros világbajnok Franciaországgal, az előző két vb-n ezüstérmes Norvégiával vagy Portugáliával találkozik.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×