eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Liu Shaolin Sándor (j) és öccse, Liu Shaoang, miután összetettben Sándor aranyérmet, Shaoang ezüstérmet nyert a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon 2019. január 13-án. Ez az első Európa-bajnoki cím, amelyet magyar sportoló rövidpályás gyorskorcsolyában elért.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/VINCENT JANNINK

„Jól” indul az Eb: kabátban vacogva aludtak Liu Shaolinék

Az első este hideg szoba fogadta őket, így kabátban kellett aludniuk – mondta az InfoRádiónak a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzője és menedzsere. Hozzátette, időközben a probléma megoldódott és buborék rendszerben készülnek a gdanski Európa-bajnokság pénteki rajtjára.

A lengyelországi short track Európa-bajnokság szervezése minden szempontból buborékrendszerben zajlik – mondta az InfoRádiónak Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edzője és menedzsere. Érkezéskor mindenkit teszteltek, az eredményekig pedig a szobáikban voltak a keret tagjai elzárva. A negatív eredmények ismeretében azonban már megkezdődhetett a jeges illetve száraz edzések látogatása.

A szakember megjegyezte,

az első éjszaka majdnem megfagytak,

miután a tengerparti szállásukat vélhetően az utolsó pillanatban kezdték el felfűteni, így végül kabátban voltak kénytelenek aludni. Ezt követően komoly reklamációval éltek a versenyszervezők irányába, hogy ha így folytatódik, akkor nem a Covid lesz az első számú egészségügyi probléma, így végül átköltöztették őket egy másik emeletre, ahol már rendezettebbek a körülmények.

Mint ismert, Jászapáti Petra koronavírus-fertőzés miatt nem utazhatott a csapattal, míg Burján Csabának az eltiltását követően a gdanski Eb jelenti a visszatérést. Bánhidi Ákos előbbi versenyző esetét nagyon sajnálatosnak nevezte, miután igyekeztek mindent megtenni azért, hogy a fertőzés elkerülhető legyen.

„Szegény Petra azok között volt, akik a legrosszabb pillanatban kapták el.”

Annak viszont nagyon örülnek, hogy Burján Csaba ismét a keretet erősíti, amit nem a korábbi olimpiai győzelmének, hanem az előválogatón nyújtott remek teljesítményének köszönhet.

A szakember egyetértett, a tavalyi debreceni Európa-bajnokság után, bár volt két világkupa, lényegében közel egy év után méretteti meg magát ismét a magyar válogatott. Tehát meglehetősen hosszú idő telt el, ami nem megszokott az élsportolók életében, és sok ismeretlen panelt fog megvilágítani, például, hogy milyen pszichés és fizikai állapotban vannak, hogyan lesznek képesek fölvenni a verseny jelentette ritmust, hiszen a koronavírus miatt több versenyzőnek hosszabb–rövidebb időre le kellett állnia, ahogyan más nemzetek sportolóinak is.

Liu Shaolin Sándor címvédőként érkezett a gdanski megmérettetésre, tavaly Debrecenben 500 és 1000 méteren is győzött, míg fivére, Liu Shaoang összetettben és 1500 méteren volt aranyérmes. Esetükben az edző úgy fogalmazott: miután

mindig a legmagasabbra teszik a lécet, mindet el fognak követni azért, hogy az említett eredményeket meg tudják közelíteni, vagy meg tudják ismételni.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×