eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 12.Az amerikai Michael Phelps a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 11-én. Az úszó az első helyen végzett, ezzel megszerezte pályafutása 22. olimpiai aranyérmét.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Sokakat felháborító dolgot állít minden idők legeredményesebb olimpikonja

Nem hinné, hogy doppingügyben valaha is versenyzett tiszta riválisokkal.

Michael Phelps, az olimpiai játékok történetének legsikeresebb sportolója interjút adott a CNN-nek a jövő évre halasztott, tokiói olimpiáról, de figyelemre méltó állításokat fogalmazott meg a sportolok doppingügyi érintetlenségéről is - egy olyan évben, amikor a doppingellenőrzés gyakorlatilag hosszú időre ellehetetlenült.

A most 35 éves, már visszavonult úszó úgy fogalmazott, "őszintén mondhatom, egész pályafutásom alatt nem tudom, versenyeztem-e valaha tiszta riválisokkal".

Ismert, csak a 2008-as olimpián, Pekingben három számban is Cseh László volt mögötte ezüstérmes, 2012-ben Cseht a dobogó harmadik fokára szorította, míg 2016-ban holtversenyben lett ezüstérmes Phelps Csehvel és a dél-afrikai Chad Le Clos-val. Rióban egyébként állt mellette a dobogón másik magyar is, méghozzá Kenderesi Tamás.

Az egykori úszó úgy véli, nemzedékének egyik legellenőrzöttebb sportolója volt, de mára a feltételekben az egyenlőség megváltozott.

"Ha mindenkivel szemben egyformán zajlik a tesztelés, az jó, de én tudom, hogy nincs így" - tette hozzá.

Michael Phelpsnek kétségei vannak egyébként azzal kapcsolatban is, hogy megrendezhető az olimpia 2021 nyarán.

"Az a tény, hogy tízezernél is több sportolónak kellene rajta megjelenni, illetve önkénteseknek, edzőknek, nem látszik ma reálisnak" - persze azért drukkol, hogy megtörténjen a várva várt fordulat koronavírusfronton.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×