eur:
393.48
usd:
368.49
bux:
66043.7
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Gulácsiék otthon győztek, a Köln Dortmundban nyert

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 2-1-re legyőzte az újonc Arminia Bielefeldet a német labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának szombati játéknapján.

A két magyar végigjátszotta a hazai összecsapást. A lipcseiek 2-0-nál, a 72. percben büntetőt rontottak, a vendégek ezt követően szépítettek, és a hajrá izgalmasan alakult.

A Freiburg - Sallai Roland nélkül - 1-1-es döntetlent ért el az Augsburg otthonában. A válogatott futballista vádlisérülés miatt hagyta ki a találkozót.

A Bayern München - amely legutóbb 2007. november 10-én, azaz több mint 13 éve kapott ki Stuttgartban - hátrányba került, de még az első félidő hajrájában fordított, és előnyét a végén még növelte is. A bajorok sorozatban 14 fellépésükön szereztek pontot a mostani ellenfelük otthonában, mérlegük 12 siker és 2 döntetlen. Az újonc stuttgartiak idénybeli ötödik hazai meccsükön sem tudtak diadalmaskodni.

A mezőny két nyeretlen csapatának egyike, az 1. FC Köln legutóbb 1991-ben tudott győzni a Borussia Dortmund otthonában, azóta négy döntetlen mellett 16 alkalommal kikapott, most pedig Ellyes Shiri duplájával megszakította ezt a rossz sorozatot. Az esélyesebb hazaiak Thorgan Hazard révén a 72. percben szépítettek ugyan, de a végén nem tudtak pontot szerezni. A kölniek sikerével már csak az este pályára lépő Schalke 04 nyeretlen a mezőnyben.

később:

Borussia Mönchengladbach-Schalke 04 18.30

pénteken játszották:

VfL Wolfsburg-Werder Bremen 5-3 (3-2)

vasárnap játsszák:

Bayer Leverkusen-Hertha BSC 15.30

FSV Mainz 05-TSG 1899 Hoffenheim 18.30

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.

Ennyire vegyes a kép Európában a gázai konfliktussal kapcsolatban

Az öreg kontinensnek közben már nem igazán osztanak lapokat, sokkal inkább a térségi szomszédoknak, illetve az Egyesült Államoknak - vélekedett az InfoRádióban Sayfo Omar (Migrációkutató Intézet). Jól látható szerinte, hogy a kormányok elsődleges célja, hogy a konfliktus ne terjedjen át az utcákra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Lefordult a magyar tőzsde

Lefordult a magyar tőzsde

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin, a magyar piac azonban lefordult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×