eur:
392.24
usd:
366.73
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Olasz futballkérdés: szabad-e a nigériai belpolitikai helyzetről demonstrálni?

Az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában két nigériai futballista, Nwankwo Simy és Vincent Osimhen is egy-egy trikót felmutatva tiltakozott a hazájukban uralkodó rendőri brutalitás, illetve erőszak ellen.

Osimhen, a Napoli csatára az Atalanta, Simy, a Crotone büntetőt értékesítő futballistája a Juventus ellen talált a kapuba. Mindketten azonos feliratú trikót mutattak fel utána a kamerák felé fordulva: #EndPoliceBrutality in Nigeria. Mindezzel az országukban uralkodó rendőri erőszakra akarták felhívni a figyelmet.

Simy az esetről nyilatkozva hozzátette: „Nehéz a helyzet Nigériában, de remélem, hogy a népem, a honfitársaim képesek lesznek megoldani ezt a helyzetet minél hamarabb.”

Egyelőre nincs információ arról, hogy kapnak-e büntetést a játékosok. Nagy valószínűséggel nem is igazán világos, jár-e érte. Korábban az UEFA tiltotta az ilyen jellegű, politikainak minősített deklarációkat, de a Black Lives Matter mozgalom térnyerése, az azzal kapcsolatos demonstrációk elfogadása óta kérdéses, mi mennyire tilalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×