eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Huszonöt nap után menesztették Bölöni Lászlót

Egy nappal a Rapid Wien elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtt menesztették a romániai magyar szakembert a belga KAA Gent labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról.

A 67 esztendős erdélyi születésű szakembert augusztus 20-án nevezték ki az előző szezonban bajnoki ezüstérmes klubnál.

"A csapatban és körülötte kialakult légkör lehetetlenné tette a további együttműködést"

- áll a klub hétfői közleményében. A KAA Gent öt bajnokijából négyet elveszített az idényben, így a 16. helyen áll a 18 csapatos belga élvonalban. Bölöni irányításával három bajnokit játszott a gárda, ebből egyet nyert meg két vereség mellett.

Ideiglenesen eddigi segítői, Wim De Decker és Peter Balette együtt fogják vezetni az együttest, amely a selejtező harmadik fordulójában kedden 21 órától fogadja osztrák riválisát.

Bölöni játékosként 107-szer szerepelt a román válogatottban, edzőként pedig Belgium mellett dolgozott francia, portugál és görög élvonalbeli kluboknál, illetve a Közel-Kelet több országában, továbbá a román nemzeti együttes szövetségi kapitánya is volt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×