eur:
393.76
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a 2020-as Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának első szabadedzésén a silverstone-i pályán 2020. augusztus 7-én. A jubileumi futamot augusztus 9-én rendezik. A Forma-1 fennállásának 70. évfordulóját ünnepli, 1950. május 13-án Silverstone-ban rendezték az első F1-es világbajnoki futamot.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Belga Nagydíj: háttérbe szorulhat a motorerő a vezetői tudással szemben

A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen akár a Forma-1-es Belga Nagydíjon is megtréfálhatja a Mercedeseket – mondta az InfoRádiónak az esélyekről Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője. A szakíró jelezte, hogy a hétvégére a Mercedesnek nem kedvez a Pirelli gumikiosztása.

Éppen azokból a gumikból lehet majd választani, amelyek a Mercedesnek az idei rákfenéjére és Achilles-sarkára rávilágított – fogalmazott Vámosi Péter, aki szerint ezért a csapatnak vélhetően változtatnia kell majd a silverstone-i guminyomáson. Azonban, mint folytatta, ennyiben már mindenképp ígéretes lehet a futam, hogy egy olyan szettel kell mindenkinek rajthoz állnia, ami jelenleg problémásnak tűnik, hiszen már nézőként is azt várja valahol az ember, hogy történjen valami probléma, máskülönben unalomba fullad az egész bajnokság.

A Racingline.hu főszerkesztője ugyanakkor jó hírnek tartja, hogy komoly esőzést ígérnek a Belga Nagydíjra, ami meglehetősen összekeverheti az erőviszonyokat, háttérbe szorítva a motorerőt a vezetői tudással szemben. Így előtérbe kerülhetnek a mezőny közepéről, esetleg végéről olyan pilóták is, aki egyébként kevésbé vannak partiban – tette hozzá.

Vámosi Péter pedig Lewis Hamilton helyett inkább Max Verstappenre tenné a voksát esős körülmények között, már csak azért is mert közel érezheti majd az otthonát, tekintve, hogy édesanyja révén belga.

A futam Spa-Francorchamps-ban vasárnap 15.10-kor rajtol majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×