eur:
390.26
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (elöl) és Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 4-én.
Nyitókép: Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (elöl) és Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a Hungaroringen. MTI/Czeglédi Zsolt

A gumi, az eső és Verstappen Lewis Hamilton legújabb kihívói - szakértő

Vámosi Péter, a Racingline magazin főszerkesztője szerint egyértelmű a Mercedes technikai fölénye - egy dolgot kivéve.

A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen nyerte az idei második Formula-1-es silverstone-i futamot, a 70. Évforduló Nagydíját.

"Abból lehetett kiindulni, hogy továbbra is jönnek a Mercedes-sikerek, egy dologgal senki nem számolt, hogy a Mercedes gumikezelése nem olyan jó, mint az energiaitalos csapaté" - kezdett értékelésbe az InfoRádió számára Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője.

Szerinte a vasárnapi sikernek két kulcsa volt:

  1. kemény keverékű gumival küldték ki Verstappent a szombati időmérő leggyorsabb körére
  2. a rajtnál ezekkel a gumikkal még előrébb is tudott keveredni a közepes keveréket használó vetélytársaknál.

"Utána egyszerű dolga azért nem volt, de a frissebb gumival újra előzni tudott, kemény gumival pedig feladta a leckét a Mercedesnek; ilyen körülmények között, ilyen melegben ugyan mi történik velük?"

A pontversenyt tekintve a Mercedes fölényesen vezet a csapatok között, egyéniben pedig maradt Lewis Hamilton 30 pontos előnye, csak már nem csapattársa, Valtteri Bottas előtt, hanem Max Verstappennel szemben. Ám ez a különbség a következő, barcelonai futamon talán még nem csökken a szakértő szerint, mivel mindegyik csapat tudott tesztelni azon a pályán. Az ősz hozhat változásokat - ha az időmérések is úgy alakulnak szombatonként, "lehet keresnivalója Verstappennek".

"Egyértelmű a Mercedes technikai fölénye - a gumikezelésen kívül" - foglalta össze Vámosi Péter.

Nemzetközi sajtóvisszhang a futamról

The Sun:

"Max Power: Max Verstappen meglepte a Mercedest, és győzött Silverstone-ban."

The Guardian:

"Az ünnepi futamhoz remekül illett, hogy egy tehetséges, ragyogó jövő előtt álló pilóta nyerte meg. A 22 éves Verstappen sikere nemcsak a harcias, ám körültekintő stílusának köszönhető, hanem a Red Bull figyelemreméltó helyzetfelismerésének is. Érezni lehetett az ellenállhatatlan tempót, amely a lelkesedésből és a kiváló versenyszellemből fakadt."

Corriere dello Sport:

"Bombameglepetés a 70. jubileumon. A szezon ötödik futamának is Lewis Hamilton és a Mercedes uralmáról kellett volna szólnia, ennek ellenére a gumi- és boxstratégia döntött. A brit pilóta nem kockáztatott olyan sokat, mint az előző versenyeken, a pálmát pedig Verstappen vitte el, aki kilencedszer állhatott a dobogó tetejére."

La Gazzeta dello Sport:

"Kifizetődő volt Verstappen bátorsága. Charles Leclerc ismét megmentette a Ferrarit."

Marca:

"Az előrejelzések dacára Verstappen művészien megelőzte a Mercedeseket Silverstone-ban. Tudatosan építette fel a futamot azzal, hogy az első gumigarnitúra életét meghosszabbította, és ördögi tempót diktálva faképnél hagyta a Mercedeseket."

As:

"Verstappen vezeti az ellenállást. Mad Max hatalmas győzelmet aratott a Red Bull zseniális stratégiája, illetve Bottas hihetetlen megelőzése révén."

Le Figaro:

"Verstappen gátat vetett a Mercedes-egyeduralomnak. Tökéletes hétvégét tudhat maga mögött, hála a merész gumistratégiának."

Kronen Zeitung:

"Zseniális! A két Mercedes csak Verstappen kipufogóját nézte."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×