eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Világklasszisok kontra minősíthetetlen - így osztályozták a Bayern és a Barca játékosait

Az osztályzatok is érzékeltetik, micsoda őrült különbség volt a Bayern München és a Barcelona között a 8-2-es BL-negyeddöntőben.

A 8-2-vel végződött BL-negyeddöntő után a német napilap, a Bild a legjobb, világklasszis teljesítményt jelentő 1-es osztályzatot adta Kimmichnek, Daviesnek, Goetzkának, Gnabrynak, Perisicnek, Lewandowskinak és a cserék közül Coutinhónak, kettest Neuernek, Boatengnek, Thiagónak Comannak, egyedül az öngólos Alaba „szégyenkezhet” a maga hármasával. A katalánok közül Suárez, Sergi Roberto, Messi ötöst, a többiek hatost kaptak. A Bildnél a hatos a „minősíthetetlenül gyenge” megfelelője.

A barcelonai Sport csak a veszteseket osztályoztak. A maximális tízhez képest négyest kapott Gerard Piqué és Lionel Messi, valamint Sergi Roberto és Ansu Fati. Hármast Jordi Alba, Busquets, De Jong és Suárez, kettest Ter-Stege, Lenglet, Griezmann és Vidal, egyest Semedo.

A népszerű portál, a whoscored nem volt elég kritikus a legyőzöttekkel, Messi 6,8-a, például, érthetetlenül magas, mondhatni nevének szól. S akkor még nem emlegettük Luis Suárez 7.5-es osztályzatát.

Bayern München: Neuer 7,1 – Kimmich 9,5, J. Boateng 6,4, Alaba 6,0, Davies 8,3 – Goretzka 8,3, Thiago 7,2, Gnabry 8,6, T. Müller 10.0, Perisic 7,5 – Lewandowski 9,5. A cserék közül: Coman 6,9, Tolisso 6,3, Hernandez 6,8, Süle 6,4. Barcelona: ter Stegen 5,1 - Nelson Semedo 5,3, Piqué 5,3, Lenglet 4,9, Jordi Alba 6,0 – Busquets 5,7, Sergi Roberto 5,9, F. de Jong 5,7, Vidal 5,4 – Messi 6,8, Suarez 7,5. A cserék közül: Griezmann 6,2, Fati 5,6.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×