eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Zeist, 2018. február 6.Ronald Koemant bemutatja a holland labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányaként a Királyi Holland Labdarúgó-szövetség Zeistben 2018. február 6-án. (MTI/EPA/Olaf Kraak)
Nyitókép: MTI/EPA/Olaf Kraak

Itt a hivatalos bejelentés a Barcelona új edzőjéről

Sajtóbeszámolók szerint pedig a tréner kontraktusában szerepel egy kitétel, miszerint ha a katalán klubtól kap ajánlatot, akkor szabadon távozhat posztjáról.

Miután a holland sajtó egyre több mindent írt meg az ügyben, Josep Maria Bartomeu is megszólalt.

"Ha minden jól megy, Koeman lesz a vezetőedzőnk"

- jelentette ki a klub televíziójának adott interjúban az elnök. Hozzátette, a tapasztalata miatt esett a holland trénerre a választásuk, és emlékeztetett rá, hogy Koeman - aki a délután folyamán külön repülővel megérkezett Barcelonába - játékosként tagja volt a katalánok álomcsapatának.

"Tudjuk, hogyan gondolkodik, és tudjuk, hogy hisz a klub filozófiájában" - tette hozzá.

Korábban a holland sajtó arról cikkezett, hogy hamarosan minden akadály elhárul Ronald Koeman elől, hogy a holland válogatott szövetségi kapitánya szerződéséből kilépve átvehesse az FC Barcelona labdarúgócsapatának irányítását.

Beszámolók szerint a tréner kontraktusában szerepel egy kitétel, miszerint ha a katalán klubtól kap ajánlatot, akkor szabadon távozhat posztjáról.

Az 57 éves szakember mindig is hangoztatta, hogy nagy álma az FC Barcelona kispadja,

ugyanis játékosként 1989 és 1995 között 254 mérkőzésen lépett pályára a katalánok színeiben, majd Louis van Gaal segítőjeként náluk indult el edzői karrierje is.

Koeman távozását az Oranje éléről a holland sajtó szerint megkönnyíti, hogy az Európa-bajnokságot a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották, így a gárdára idén csak a Nemzetek Ligájában várnak mérkőzések.

A holland trénernek várhatóan hároméves szerződést kínál a Barcelona, amelynek éléről hétfőn menesztették Enrique Sétient. A 61 éves szakember januárban Ernesto Valverdét váltotta a kispadon, irányításával azonban a gárda csak második lett a spanyol bajnokságban, a Király Kupában a negyeddöntőben búcsúzott, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében pedig péntek este megsemmisítő, 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől - ekkora pofont 1946 óta nem kapott az együttes. Setien összességében 25 mérkőzésen irányította a katalán sztárcsapatot, 16 győzelem mellett 4 döntetlen és 5 vereség a mérlege.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×