eur:
394.55
usd:
363.25
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Barcelona, 2014. május 17.A barcelonai Camp Nou stadion lelátója a Barcelona - Atlético Madrid spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2014. május 17-i mérkőzése előtt. (MTI/EPA/Alberto Estevez)
Nyitókép: Alberto Estevez

Hihetetlen összeget bukott a Barcelona

A klubelnök szerint évekig tart, amíg egyenesbe kerülne. Neymarról és Lautaro Martinezről is beszélt.

Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke szerint a klub a márciustól júniusig terjedő, négy hónapos időszakban 200 millió eurótól (69 milliárd forinttól) esett el.

"Európában minden nagyobb klub hasonló nagyságrendben érintett. És nem egy évig tart majd, amíg egyenesbe kerülünk, hanem három-négy esztendeig"

- mondta Bartomeu a Sport című lapnak. A klubvezér a 2020-21-es szezonról szólva hozzátette, hogy 1,1 milliárd eurós bevételre számítottak, de ennek talán a 30 százalékát érik majd el.

"Amennyiben nem javul a világban a járványhelyzet, akkor továbbra sem lesznek nézők a stadionokban, nem nyithatnak ki a múzeumok, a boltok, így az a pénz, amire számítottunk, amivel terveztünk, továbbra sem jut el hozzánk" - közölte. Hozzátette: mindez a klubvezetés részéről a közeljövőben a lehető legszigorúbb gazdálkodást követeli meg.

"Alaposan meg kell vizsgálnunk, hogy mely beruházások nélkülözhetetlenek és melyeket halaszthatjuk" - mondta az elnök. Az ilyen beruházások közé tartoznak a nagy igazolási transzferdíjak is, Bartomeu ezekkel kapcsoltban is nyilatkozott.

"Neymar? A jelenlegi helyzetben lehetetlen a megszerzése, és a Paris Saint-Germain sem akarja őt eladni" - mondta a brazil játékos szerződtetéséről Bartomeu. Neymar 2017 nyarán hagyta el a katalánokat, és igazolt világrekordot jelentő 222 millió euróért a PSG-hez. A támadóval kapcsolatban már tavaly nyáron is írtak esetleges barcelonai visszatéréséről, amelyből aztán nem lett semmi. A téma rövid ideig idén nyáron is terítékre került a sportsajtóban.

Sokáig az argentin Lautaro Martinez szerződtetése tűnt az FC Barcelona legnagyobb nyári fogásának - olasz sportlapok tényként közölték a megállapodást -, az Internazionale játékosának megszerzésére azonban egyre kevesebb az esély.

"A Barcelona egyeztetett az Interrel Lautaróról, de a tárgyalások megszakadtak. A helyzet nem igényelne nagy befektetést" - mondta.

Bartomeu azt is elárulta, hogy fegyelmi eljárást indítottak a Juventushoz szerződött Arthurral szemben, miután a brazil középpályás nem tért vissza vakációjáról.

"Megállapodtunk vele abban, hogy amíg a Bajnokok Ligájában véget nem ér a szereplésünk, addig nálunk marad és játszik. A segítségünkre lehetne" - mondta Bartomeu. A katalánok szombaton a Napolit fogadják a BL-nyolcaddöntő visszavágóján, a februári első meccs 1-1-gyel zárult.

Arthur ragaszkodott ugyan a katalán klubhoz - ezt nyilatkozataiban többször jelezte is -, a Barcelona viszont azon játékosok közé sorolta, akiket nyáron adott esetben csereügyletbe lehetne bevonni. A brazil középpályás így került a Juventushoz, amelytől a katalánok megszerezték a bosnyák Miralem Pjanicot. Mindkét játékos hivatalosan szeptember első napjától kerül új csapatába.

A Barcelona az újrakezdést követően hullámzóan teljesített a bajnokságban, így végül a második helyen zárt a nagyot hajrázó Real Madrid mögött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×