INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 13. csütörtök
Ipoly

olimpia

tokió

japán

Felhúzzák a japán zászlót az olimpiai zászló mellé az olimpiai láng átadási ünnepségén Athénban 2020. március 19-én. A koronavírus-járvány miatt nézők és delegációk részvétele nélkül megrendezett eseményen a tokiói nyári játékok szervezőbizottságának képviseletében Imoto Naoko japán úszó vette át az olimpiai lángot. Az ötkarikás játékok jelképét azok a japán szervezők viszik el Távol-Keletre, akik már múlt héten megérkeztek Európába. A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.

Tokió kormányzója reménykedik a jövő évi rendezésben

Infostart / MTI

Koike Juriko, Tokió kormányzója továbbra is reménykedik abban, hogy az olimpia jövőre a világméretű egység és a koronavírus legyőzésének szimbóluma lehet, noha a japán főváros is változatlanul harcol a járvánnyal.

A Japánban eddig regisztrált közel 22 ezer fertőzött egyharmada tokiói.

Az eredeti tervek szerint a 2020-as nyári játékok 11 nap múlva kezdődtek volna a tízmilliós metropoliszban, a világjárvány azonban márciusban halasztásra kényszerítette a házigazdákat és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB).

A tokiói olimpia új dátuma 2021. július 23-augusztus 8. A közelmúltban ugyanakkor egyre több sportoló, sportvezető és virológus fejezte ki aggodalmát, hogy vakcina nélkül még jövőre sem lehet megrendezni a játékokat. Egy friss közvélemény-kutatás szerint hasonló véleményen van a japánok 77 százaléka is.

Koike ezzel együtt reménykedik, hogy hamarosan fordulat következik be.

"Azt szeretném, ha a játékok a világ egyesülésének szimbóluma lehetne ebben a nehéz helyzetben, és az egész emberiségben erősítené az összetartozás erejét" - fogalmazott a 67 éves kormányzó.

Nyitókép: MTI/AP/AFP POOL/Aris Messinis
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018