eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: UEFA.com

Szeptember 24-én Budapesten lesz az UEFA Szuperkupa-döntő

Az UEFA, a végrehajtó bizottság online megbeszélését követően, tájékoztatást adott az idény hátralévő részének menetrendjéről.

Aleksander Čeferin, az UEFA elnöke általános tájékoztatást adott, amelyen külön is kiemelt két esetet, a játékosok tiltakozását a Black Lives Matter mozgalmat támogatva és Marcus Rashford közreműködését a brit gyermekélelmezéssel kapcsolatban.

Giorgio Marchetti vette át a szót, az UEFA versenyeivel kapcsolatban. Elmondta, hogy még kidolgozás alatt van az egészségügyi protokoll, vizsgálják a nézők visszatérésének lehetőségét.

A Bajnokok Ligája a negyeddöntőktől egy nyolcas minitorna lesz, augusztus 12. és 23. között, Lisszabonban. Előtte augusztus 7-8-án lejátsszák a nyolcaddöntőkből hátralévő meccseket. Nincs döntés arról, hogy a nyolcadöntőket hol tartják. (A Paris Saint-Germain, az Atlético Madrid, az Atalanta, valamint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig már nyolc közé jutott, a másik négy nyolcaddöntős párharc visszavágójáról most még nem tudni, hogy augusztus 7-én és 8-án azokat is Portugáliában, vagy a kijelölt hazai csapat otthonában rendezzék.)

Isztambulé lett a 2021-es döntő. Szentpétervár 2022-ben, München 2023-ban, London 2024-ben lesz a BL-döntő helyszíne.

Az Európa-liga-mérkőzéseket a negyeddöntőtől, augusztus 11. és augusztus 21. között Németországban tartják. A két még a nyolcaddöntőben meg nem kezdett spanyol-olasz párharcot Németországban játsszák, egy meccsen. Ahol az első mérkőzést már lejátsztották, lehetőség szerint a korábbi vendégcsapat pályáján rendezik meg a visszavágót.

Egy évet csúszik a helyzet miatt egy évet csúszik

a budapesti Európa-liga-döntő is, 2023-ban lesz.

A női BL végjátékát, hasonló elvek mentén, Észak-Spanyolországban tartják.

A férfi UEFA Szuperkupa-döntőt szeptember 24-én Budapesten, a Puskás Arénában rendezik.

A nemzetközi porondon csúszik a 2020–2021-es rajt, és változás, hogy a selejtezők, a playoff-meccseket kivéve egymérkőzések lesznek.

A válogatotakat illetően, októberi és novemberi időszakban rendezik a márciusban elmaradt Eb-pótselejtezőket. Ebben érintett a magyar válogatott is, amely október 8-án lép pályára Bulgáriában, a párharc győztese pedig november 12-én fogadja az izlandi-román mérkőzés továbbjutóját immár az Eb-részvételért.

A 2020-as nevet viselő, de jövőre rendezendő Európa-bajnokság mind a 12 városa rendezhet.

A 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Eb-nek az elhalasztott kontinensviadal miatt szintén új időpontot kellett találni: a tornát rendhagyó módon két részletben rendezik, ugyanis a csoportkörre március 24. és 31. között, a kieséses szakaszra pedig május 31. és június 6. között kerül sor.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×