eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa ünnepel, miután gólt szerzett az AC Milan ellen az olasz labdarúgó Szuperkupáért játszott mérkőzésen a dzsiddai Abdullah király stadionban 2019. január 16-án.
Nyitókép: MTI/AP

CR7 egy olyan díjért játszik, ami még hiányzik a gyűjteményéből

Érdekes az olasz sajtó véleménye: többségében a Napolit tartja a szerda esti Olasz Kupa-döntő favoritjának. A calcio legdélibb élcsapata szerda este a római döntőben a Juventusszal játszik.

A Napoli és Juventus legutóbb 2012. május 20-án találkozott a Coppa Italia döntőjében, amely szintén a „Partenopei” vagyis a nápolyiak első diadala a Diego Maradona-korszak óta. Az égszínkék mezesek Edinson Cavani és Marek Hamšik egy-egy góljával 2-0-ra győztek Rómában. Érdekes, hogy éppen ezekben a napokban erősödtek fel a hírek arról, hogy Cavani, aki a nyáron biztosan távozik a PSG-től, visszatérne Nápolyba.

A Juventus számára is emlékezetes az a mérkőzés, hiszen akkor játszott utoljára a csapatban Alessandro Del Piero, mielőtt Ausztráliába, a Sydney FC-hez igazolt.

Az elemzők egy része azért látja esélyesebbnek a Napolit, mert úgy véli, többet jelent a kék-fehéreknek a siker, mint Juve „jóllakott” sztárjainak, ráadásul a Napoli jobb állapotban lévőnek tűnt a múlt heti elődöntőben, mint a torinói rivális.

Persze: el lehet-e tekinteni attól, hogy a másik oldalon pedig Cristiano Ronaldo játszik. Az Olasz Kupa azon kevés trófeák közé tartozik, amelyért a portugál már versenybe szállt, de még nem nyerte el. Ez csak a második kiírás, amelyben játszik…

Megkerülhetetlen még Maurizio Sarri személye: a Juventus edzője 2015 és 2018 között a Napolit dirigálta. Neki is nagyon fontos lenne a siker, sokszor bántja őt azzal az olasz sajtó, hogy még semmit nem nyert a calcióban. Ez igaz, de az idény hátralévő részében akár hármat is nyerhet a Juvéval: az oOlasz Kupát, a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját.

Olasz Kupa-döntő

Juventus–Napoli 21.00 (Sport 1, 20.30)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×