eur:
392.96
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Versenyzők a 4x100 méteres női vegyesváltó egyik előfutamában a magyarországi úszó, műugró, szinkronúszó és nyíltvízi Európa-bajnokságon, a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában.
Nyitókép: MTI/Kollányi Péter

Budapesten lehet az első nemzetközi úszóverseny

Már július végén rangos nemzetközi versenyt rendezne a Margitszigeten a Magyar Úszó Szövetség - számolt be az InfoRádióban Wladár Sándor, a szervezet elnöke, aki beszélt az év további hazai megmérettetéseiről is.

A tavalyi világbajnoki sikerek után bizakodva fordultunk az olimpia felé, de aztán ebben az évben minden verseny elmaradt, ami célként ott volt a versenyzők előtt – mondta Wladár Sándor.A Magyar Úszó Szövetség edzőbizottság összeült, és tervezetet készített az év hátralévő részére. A program jól sikerült, azt azt hamarosan az elnökség elfogadja – tette hozzá.

  • Kaposváron lesz a felnőtt országos bajnokság, decemberben, az olimpiai program szerint.
  • A serdülő és ifjúsági országos bajnokságot Budapesten tartják november közepén.
  • A gyerekversenyeket regionális szinten rendezik meg.
  • Októberben lesz a hosszútávú medencés ob.
  • Négyfordulós Budapest Kupa is indul.

Emellett előrehaladott szervezési munkák zajlanak, hogy nemzetközi versenynek is otthont adjon Budapest – mondta Wladár Sándor. Az elnök kiemelte:

Európában ez lenne az első nemzetközi viadal.

A versenyt valószínűleg a margitszigeti Széchy uszodában tartják július végén vagy augusztus elején, akár nézők előtt. Háromnapos rendezvényt terveznek, előfutamokkal és döntőkkel. Nemzetenként két úszó kerülhet a finálékba.

A versenyhez a pénzügyi háttér biztosított

– emelte ki.

Az országok örömmel jönnek majd Budapestre, hogy összemérjék erejüket, és megnézzük, a többhónapos kihagyás mennyire vetette vissza a formát és hol tart a magyar úszók felkészülése – fejtette ki Wladár Sándor, aki reméli, hogy sok magyar indulhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×