eur:
392.6
usd:
366.06
bux:
66717.42
2024. április 25. csütörtök Márk
SEVILLA-BETIS, JORNADA 28 LIGA SANTANDER, RECOGE PELOTAS
Nyitókép: RAMÓN NAVARRO

Tíz különlegesség, amit a spanyol újrakezdés hozott

A La Liga – legalábbis időben – az OTP Bank Liga mögött jár, csütörtök este játszották az első mérkőzést a koronavírus-járvány miatti felfüggesztést követően. A Sevilla–Betis (2-0) városi rangadó után a Marca tíz különlegességre, újdonságra hívta fel olvasói figyelmét.

1. A spanyol élvonal történetében először cseréltek egy mérkőzésen összesen tíz játékost. Mind a két edző, Julen Lopetegui és Rubi is élt a maximális lehetőséggel.

2. Bő keretek. Mind a két csapat huszonhárom játékost nevezhetett be, annyit, amennyit „békeidőben” egy nagy tornára szokás. A cserejátékosok maszkban ültek a padon.

3. Nem voltak nézők, a Gran Debi, a Sevilla és a Betis párharcának történetében először fordult elő, hogy a teljes rangadót nézők kizárásával voltak kénytelenek megrendezni.

4. Noha a mérkőzés helyi idő szerint este tíz órakor kezdődött, a játékosok védelmében mindkét félidő 30. percében ivószünetet tartottak. Minden játékosnak kötelezően saját kulacsot kell használnia.

5. A mérkőzés előtt a hangszóróból tapsot játszottak (és játszanak majd) be, a koronavírusban hősiesen helytálló egészségügyi dolgozók tiszteletére. Az Estádio Sánchez-Pizjuánban négy perccel azt követően játszották be a tapsot, hogy lejátszották a klub 2007-ben tragikus körülmények között elhunyt fiatal játékosának, Antonio Puertának az emlékére írott, hagyományos dalt.

6. Sem fotóriporterek, sem pályaszéli riporterek nem lehetett szokásos helyükön, a pálya közvetlen közelében.

7. A labdaszedők maszkkal és gumikesztyűvel egészítették ki szokásos szerelésüket.

8. A díszpáholyban mindössze a két klub elnöke és alelnöke foglalhatott helyet, maszkban, egymástól távolságot tartva.

9. A két csapat játékosai, a riválisok a legminimálisabb testi kontaktusba bocsátkoztak üdvözléskor, vagy a mérkőzés végén. A szokásos kézfogások, pacsik elmaradtak.

10. A győztes Sevilla a leghűségesebb szurkolók helye előtt ünnepelt, mint a Bundesligában a Borussia Dortmund, az úgynevezett sárga fal előtt.

Az újraindult La Ligáról itt írtunk.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×