eur:
393.94
usd:
369.15
bux:
65279.26
2024. április 19. péntek Emma
A Manchester City játékosai ünnepelnek a bajnoki trófeával, miután 2-1-re győztek az Aston Villa ellen az angol labdarúgó Ligakupa döntőjében a londoni Wembley Stadionban 2020 március 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Kezdődik a Manchester City meghallgatása Svájcban

Hétfőn kezdődik Svájcban a Nemzetközi Sport Döntőbíróságon (CAS) a Manchester City képviselőinek meghallgatása. Az UEFA februárban úgy döntött, hogy a pénzügyi fair play (FFP) megsértése miatt a nyártól két évre kizárja az angol klubot a nemzetközi kupaküzdelmekből. Mellékbüntetésként 30 millió eurós bírságot is kiszabott a Cityre.

Számítások szerint a Bajnokok Ligája-idény kihagyása körülbelül százmillió fontos (116 millió eurós) veszteséget okozna a Citynek. Az összeg a pénzdíjakból, a tévészerződésekből járó jogdíjból, és meccsnapok bevételeiből tevődik össze.

További veszteség lehet, hogy a BL-szereplés tilalma több kulcsjátékost is távozásra ösztönözhet, s nagyon nehéz lenne így újakat igazolni.

A Manchester City tulajdonosi köre cáfolja, hogy a klub valóban megsértette az FFP szabályait.

„Az állítások nem igazak. Egyszerűen nem igazak ”- mondta Ferran Soriano, a City vezérigazgatója még februárban. – „Bemutattuk a bizonyítékokat, de végül a vizsgálóbizottság inkább a szövegkörnyezetükből kiragadott e-mail idézetekre támaszkodott, mint az összes többi bizonyítékra, amelyet megadtunk a valódi eseményekről.” Hozzátette: „Tapasztalataink alapján úgy tűnik, hogy ez kevésbé szól az igazságosságról, mint inkább a politikáról”.

A Sejk Manszur bin Zajed al-Nahjan tulajdonában lévő Abu Dhabi United Group (ADUG) mintegy 77 százalékos részesedéssel a City Football Group többségi tulajdonosa.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×