eur:
394.35
usd:
369.26
bux:
66508.57
2024. április 25. csütörtök Márk
Mariano Díaz, a Real Madrid játékosa (k) gólt rúg az FC Barcelona kapuját védő Marc-André ter Stegennek (b) a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság, a La Liga 26. fordulójának 2020. március 1-i játéknapján a madridi Santiago Bernabeu stadionban. A madridi együttes 2-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Juaanjo Martín

Meglepő hír a spanyol futballról

Akár már a spanyol labdarúgó-bajnokság következő idényének elején visszatérhetnek a nézők a stadionokba egy kormányzati tisztségviselő szerint.

Irene Lozano, a Spanyol Sporttanács elnöke bizakodását fejezte ki, hogy a koronavírus-járvány körülményei őszre megfelelőek lehetnek ahhoz, hogy megszorításokkal bár, de szurkolók előtt rendezzék a mérkőzéseket.

"Nem zárhatjuk ki ennek lehetőségét. A járvány terjedésének függvényében akár határozhatunk úgy is, hogy korlátozott számú nézőt beengedünk a stadionokba már a következő idény elején" - vélekedett.

A világjárvány miatt márciusban félbeszakadt La Liga küzdelmeit június 11-től folytathatják, zárt kapuk mögött.

"A mostani fő cél az, hogy be tudjuk fejezni ezt az idényt. Az világos, hogy jelenleg a legjobb, amit tehetünk, hogy üres lelátók előtt rendezzük a találkozókat" - fogalmazott Lozano.

Kifejtette, a hatályos egészségügyi előírások betartása mellett egy lépés lehet a normális hétköznapokhoz való visszatéréshez a nézők beengedése. Hozzátette, az elején valószínűleg csupán a stadionok egy részét nyitják meg, a távolságtartási szabályokat továbbra is be kell majd tartani, egyben védőeszközök, így maszkok vagy kesztyűk viselése is szükséges lesz.

Lozano kitért rá, az élvonal klubjai várhatóan a jövő hét elején megkezdik a teljes csapatos edzéseket.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Az építőipar és a fenntarthatóság kapcsolata ellentmondásosnak tűnhet, de egyre nagyobb figyelmet kap az épületszektor teljes zöldítése. Hogy az új építések kapcsán mik a gyártói tapasztalatok, hogyan csökkenthető a karbonlábnyom, milyen felújítást érdemes elvégezni a lakóingatlanokon, arról a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Kiss Gábor, a Metrodom Kivitelező ügyvezető igazgatójának, az IFK alelnökének moderálásában beszélgettek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×