eur:
394.79
usd:
371.33
bux:
66140.48
2024. április 16. kedd Csongor
Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézetében (NIAID) készült, és az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) által elérhetővé vált, dátumozatlan elektronmikroszkópos, utószínezett kép a SARS-CoV-2 nevű koronavírusról (sárga). A világjárványt okozó vírus mintáját egy betegtől vették.
Nyitókép: MTI/EPA/NIAID/NIH

Kiderült, melyik angol futballklubot érinti legmélyebben a koronavírus-tesztelés

A Premier League kedden tudatta, hogy az első tesztelési körben összesen hat személy koronavírus-tesztje pozitív eredményt hozott.

Mint kiderült, 748 tesztet végeztek el, ebből lett hat pozitív. Eleinte csak hozták nyilvánosságra, hogy három klub érintett, de azt nem, hogy a megfertőződöttek labdarúgók, vagy esetleg a stáb tagjai.

Már kiderült, hogy a fertőzöttek fele, három személy a Watford alkalmazottja. A klub az alábbi közleményt adta ki az esettel kapcsolatban:

„A Watford Football Club megerősíti, hogy három személy koronavírus-tesztje pozitív eredményt hozott az edzőközpontban elvégzett tesztelés során.

A háromból egy játékosé, kettő pedig stábtagé.

Mindhármat megilleti az orvosi titoktartás, ezért a klub nem fogja megnevezni az érintetteket. Mindhárman hét napra karanténba kerülnek – a Premier League irányelveiben meghatározott protokollokkal összhangban –, később pedig újra megvizsgálják őket.”

Azért különösen érdekes, hogy éppen a Watfordnál történtek ezek az esetek, mert a hét elején éppen a klub csapatkapitánya, Troy Deeney jelezte, hogy nem akar edzésbe állni a koronavírustól való félelmében és a családja védelmében.

A további három pozitív esetből egy a Burnley pályaedzőjéé, Ian Woané.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legrosszabban, a Magyar Telekom árfolyama azonban emelkedik, miután célár-emelés érkezett a részvényre. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:23
×
×
×
×