eur:
392.93
usd:
366.51
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A veszprémi Sterbik Árpád a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém és a portugál FC Porto Sofarma mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. október 13-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Több mint negyedéves kényszerpihenőn a veszprémi kézilabdázók

A BL-döntős Telekom Veszprémnél csak júliusra tervezik az edzések beindítását, a négy új játékos júniusban érkezik a városba.

Két hónap és két nap telt el azóta, hogy a Telekom Veszprém kézilabda csapata utoljára játszott bajnoki mérkőzést, de csak jóval később derült ki, hogy a Tatabánya ellen idegenben kivívott győzelemnek a 2019/2020-as idényben már nem lesz folytatása. Hazaküldték a kézilabdázókat, akik a járvány időszakában egyetlen jószolgálati árufeltöltési megmozdulást kivéve még csak nem is találkozhattak egymással, csupán otthon edzhettek.

Sevinger Zsolt, a három földrész 14 országának kézilabdázóit foglalkoztató Veszprém Handball Team Zrt. cégvezetője azzal számol, hogy az eddigi kényszerszünetnél is hosszabb idő telhet el addig, amíg a játékosaik újra együtt edzhetnek, majd előkészületi mérkőzéseket is játszhatnak. A csapat az EHF döntésének köszönhetően a nyolcad- és a negyedöntőt átlépve bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, amelyet december 28-án és 29-én Kölnben rendeznek meg.

A keret külföldi tagjai közül többen már akkor hazautaztak, amikor kiderült, hogy a bajnokság nem folytatódik, mások azért vártak ki, mert Magyarországon nagyobb biztonságban érezték maguk, mint a szülőhazájukban, vagy időbe tellett a hazautazásuk megszervezése.

Magyar diplomáciai segítség mellett az érintett országok budapesti nagykövetségeinek a közbejárása is kellett

ahhoz, hogy az egyiptomi Omar Jahja és a brazil Rogerio Moraes hazatérhessen. Most pedig azon dolgoznak, hogy a szerb Vladimir Cupara, valamint a szakmai stábban dolgozó Momir Ilic is útra kelhessen és csatlakozhasson a szeretteihez.

A távozók közül a francia másodosztályú Limoges együtteséhez szerződő szlovén Dragan Gajic, illetve a pályafutását a lengyel Wisla Plock csapatában folytató bosnyák Mirsad Terzic már felmentést kapott a távolból irányított otthoni edzések elvégzése alól is, a szintén távozó Borut Mackovsek pedig egyelőre ingázik Veszprém és Szeged között, de hamarosan új otthonába költözik.

Az újonnan érkezők közül a Szegedtől leigazolt spanyol Jorge Maqueda, Eb-gypztes honfitásra, Rodrigo Corrales, valamint a dán világbajnok Nikolaj Markussen jelenleg a szabadságát tölti.

Az új szerzeményeknek már júniusban vissza kell térniük Veszprémbe, mert el kell intéznünk a tartózkodási engedélyüket és más hivatalos okmányaik beszerzését is.

Bonyolultabb lesz az ügymenet az orosz Danyiil Siskarjov esetében.

Sevinger Zsolt azt is elmondta az SzPress Hírügynökségnek, hogy bár a négyszeres BL-győztes, világ- és Európa-bajnok kapus, Sterbik Árpád hivatalosan bejelentette a visszavonulását, ez még nem jelenti azt, hogy a jövőben nem áll készenlétben egy-egy beugrásra.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nyomás alatt a Boeing

Nyomás alatt a Boeing

A Boeing repülőgépgyártó ismét nyomás alá került, miután az S&P a héten másodszor is felülvizsgálta és "stabilról" "negatívra" módosította a kilátásokat, amit egy januári kabinpanel-robbanás és a legnépszerűbb repülőgépük gyártásának lassítása, valamint a fokozott termelés bizonytalanságok és vezetőségi változások váltottak ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×