eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál versenyzője a boxutcában a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén a mogyoródi Hungaroringen 2018. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

F1: egy biztos, még egy olyan blamázs, mint ami Ausztráliában történt, nem lehet

Hivatalossá vált, hogy a koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg a június 28-ra kiírt Forma–1-es Francia Nagydíjat, ezzel tízre nőtt az elhalasztott vagy törölt nagydíjhétvégék száma. A jogtulajdonos Liberty Media friss közleményében az áll, hogy a mostani tervek szerint valószínűleg július első hétvégéjén, Ausztriában indul a szezon, ugyanakkor az első futamok szervezői csak nézők nélküli versenyekre készülhetnek.

Zárt kapus futamra nem igazán volt még példa a Forma–1 történetében, de úgy általában az autóverseny világában sem jellemző – jegyezte meg az InfoRádiónak a Racingline.hu főszerkesztője. Hiszen az autósport elsősorban a közönségre alapoz, még akkor is, ha folyamatosan témát ad az a tény, hogy csökkennek a helyszíni nézőszámok. De ettől még egy családi szórakozásról van szó, lásd a kamionversenyzés, ami kifejezetten erre épít, és nem is nagyon közvetítik a tévécsatornák – tette hozzá Vámosi Péter.

A Forma–1-nek a kialakult helyzetet persze el kell fogadnia, hiszen óriási pénzek forognak kockán, és valamit lépniük kell. De, ahogyan azt korábban az olasz pálya menedzserei is már kifejtette, még egy olyan blamázst, mint amilyen Ausztráliában történt, hogy

ott van már mindenki, majd mégis lefújják a versenyt, nem biztos, hogy túlélne a királykategória

– fogalmazott a szakember.

Mint ismert, a Magyar Nagydíjat augusztus 2-ával tüntették fel az eredeti versenynaptárban. Ha zárt kapus futamok következnének, akkor ez könnyen a Hungaroringet is sújthatná. Gyulay Zsolt elnök-vezérigazgató ezért azt sem tartaná rossz ötletnek, ha inkább a hazai futam néhány hetet csúszna. Vámosi Péter ezzel egyet tud érteni, ugyanakkor arra emlékeztetett, hogy jellemzően az európai futamokat az időjárás is nagyban befolyásolja. Így például, míg a Spa-Francorchamps-i pályán az tekinthető meglepőnek, ha nem szakad az eső, addig a Hungaroring a pokoli hőségről hírest, amit legfeljebb kisebb nyári záporok tudnak izgalmasabbá tenni rövidebb időkre. Szerinte már csak emiatt sem lehet a végtelenségig húzni az időpontokat, és

bár egy szeptember eleji futam még beleférhet,

kérdés, hogy a többi versennyel akkor mi lesz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×