eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Francia Nagydíján a Paul Ricard versenypályán, a dél-franciaországi Le Castellet-ben 2019. június 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Törölték a Forma-1-es Francia Nagydíjat

Frissítés: a Liberty Media már Ausztriáról és az idény többi futamáról írt híreket. A Brit Nagydíj szervezői is nyilatkoztak.

A koronavírus-járvány miatt törölték a június 28-ra kiírt Forma-1-es Francia Nagydíjat - jelentették be a szervezők hétfőn. Az autós gyorsasági világbajnokság idénye el sem kezdődött, és a francia futam már a 10., amelyre a fertőzés terjedése és a bevezetett korlátozó intézkedések miatt nem kerülhet sor.

Az idény március közepén rajtolt volna Ausztráliában, de a világjárvány miatt röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. Ezután sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, az azeri és a kanadai viadalt halasztották el, míg a monacóit törölték.

A francia GP után a július 5-i Osztrák Nagydíj következne, majd július 19-én a Brit, augusztus 2-án pedig a Magyar Nagydíjra kerülne sor.

Vasárnap a brit The Sun című napilap arról írt, arra van esély, hogy július elején a Red Bull Ringen kezdődhessen el a Forma-1 71. idénye.

Hírek az osztrák futamról és a szezonról

A francia futam törlésének hivatalos bejelentése után röviddel az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media közleményben jelezte, "egyre magabiztosabb" abban a tekintetben, hogy július elején Ausztriában elkezdődhet a szezon.

"A célunk az, hogy júliusban, augusztusban és szeptember elején Európában versenyezzünk, az első futam pedig július 3-5-én lenne Ausztriában" - írta Chase Carey, az F1 első embere, hozzátéve, hogy

szeptemberben, októberben és novemberben közel-keleti, valamint ázsiai és amerikai helyszínek következnének,

majd decemberben Bahreinben versenyezne a mezőny, az utolsó viadal pedig az eredeti terveknek megfelelően Abu-Dzabiban lenne. Ez 15-18 futamot jelentene a mostani csonka idényben, a végleges versenynaptárat pedig "amilyen gyorsan csak lehet, nyilvánosságra hozzuk".

"Arra számítunk, hogy az első néhány versenyt nézők nélkül tudjuk csak megrendezni,

de reméljük, hogy a későbbiek során már a szurkolók is jelen lehetnek majd a futamokon" - írta Carey.

A Forma-1-et irányító amerikai szakember azt is hangsúlyozta, hogy miközben dolgoznak az idei éven, a csapatokkal és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) közösen a sportág hosszú távú jövőjét is tervezik egy sor új technikai, sportszakmai és pénzügyi szabály létrehozásával. Ezektől azt várják, hogy a pályán szorosabb, izgalmasabb és élesebb versenyt eredményezzenek, közben pedig a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet elemezve dolgoznak azon, hogy a résztvevők egészségének megőrzése is nagyobb figyelmet kapjon.

Megszólaltak a britek is

Stuart Pringle, a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pálya igazgatója hétfőn bejelentette, hogy július 19-én

csak zárt kapuk mögött tudják megrendezni

a vb-címvédő Lewis Hamilton hazai futamát.

"Amennyi ideig csak lehetett, halasztottuk az ezzel kapcsolatos végleges döntésünket, de mostanra kristálytisztán látszik, hogy jelen körülmények között és a kormányzat által hozott, érvényben lévő intézkedések figyelembevételével lehetetlen a megszokott módon megrendezni a versenyt" - írta a szurkolóknak címzett üzenetében Pringle. Hozzátette, a résztvevők biztonságának és egészségének megőrzése miatt ez a legjobb és legbiztonságosabb döntés.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×