eur:
395.66
usd:
372.15
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Jaume Domenech, a Valencia kapusa védi Mario Pasalicnak, az olasz Atalanta játékosának (k) a lövését a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott mérkőzésen a milánói San Siro stadionban 2020. február 19-én.
Nyitókép: Antonio Calanni

Folytatódik a Bajnokok Ligája: zárt kapuk és nyitott kérdések

Két mérkőzést rendeznek ma a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Valenciában zárt kapuk mögött játszik a helyi csapat az olasz Atalantával, Lipcsében Gulácsi Péter és társai szurkolóik előtt fogadhatják a Tottenham Hotspurt.

Az Atalanta 4-1-re megnyerte az első találkozót Milánóban, ezért biztos favoritja a továbbjutásnak. A klub lombardiai, bergamói, így az olaszországi korlátozások miatt nem is kísérhetnék el szurkolói, de a spanyolok döntése alapján a Che hívei sem lesznek, lehetnek ott a meccsen.

Gian Piero Gasperini azt mondta a valenciai sajtótájékoztatón, hogy olyan a helyzet most Spanyolországban, mint Olaszországban volt egy hónappal ezelőtt. Szerinte biztonságban vannak, meg kellett tenniük bizonyos óvintézkedéseket, de ezt megértik, mert az első az egészség, a biztonság.

Aztán már a futballról is beszélt, megfutva a kötelező köröket. Elmondta, hogy arra számít, ez a mérkőzés teljesen más lesz, mint a két csapat első találkozója, nem úgy lépnek pályára, hogy már minden lefutott.

A két csapat várható összeállítása azt jelzi, mindkét fél a legjobb erőivel állhat ki a visszavágóra, talán a bergamói Toloi a kivétel.

A másik párban az RB Leipzig a Londonban szerzett 1-0-s előny birtokában állhat ki a Tottenhammel szemben. Az angolok rossz formában vannak, a jelek szerint nem tudják pótolni a sérült Harry Kane-t és Szon Hung Mint. Mi több, hétfőn kidőlt a soreból a Kane helyére szerződtetett holland csatár, Steven Bergwijn is. Könnyebben sérült, de nem játszhat Lipcsében a balhátvéd Ben Davies sem.

José Mourinhót azért nem hagyta el szokásos (kincstári?) optimizmusa, amikor azt mondta: „Vegyük úgy, hogy a szünetben 1-0-s vesztésre állunk. De a második félidő még hátra van.”

A portugál edző rajongói emlékezhetnek arra, hogy Mou vágta ki magát már éppen aktuális csapatával hasonló helyzetből, de bravúrok idején rendelkezésre álltak a legjobb játékosai. Most nem.

Az angolok leginkább Lucas Mourában bíznak, aki tavaly május 8-án, egy ugyancsak 1-0-ra elveszített hazai találkozó után, mesterhármast szerzett az AFC Ajax otthonában. Más kérdés, hogy Lucas a mostani idényben 38 tétmérkőzésen csupán hét gólt szerzett eddig, igaz, a bevethető Spurs-játékosok közül csak Dele Alli eredményesebb nála a 2019–2020-as szezonban.

A lipcseiek közül az első meccsen kiválóan játszó Ampadu és a magyar válogatott Willi Orbán is sérült

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×