eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nagy fordítás után csoportelső a Győr

A címvédő Győri Audi ETO KC 28-27-re győzött a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének ötödik fordulójában, vasárnap, ezzel biztosítan csoportelsőként jut a negyeddöntőbe.

A két együttes előző meccsét február elején 26-24-re a győriek nyerték, akik közül ezúttal Janá Knedliková és Görbicz Anita hiányzott. A hazaiak számára tét nélküli volt a meccs, ugyanis már az előző fordulóban eldőlt, hogy a csoport harmadik helyéről jutnak a negyeddöntőbe.

Az ETO montenegrói jobbátlövője, Katarina Bulatovic három góllal kezdett honfitársai ellen, a francia Amandine Leynaud pedig a kapuban remekelt. Ennek ellenére a Buducnost jól tartotta magát, majd egy 4-0-s sorozattal ellépett, mert a Győr hét percig nem talált be.

Danyi Gábor vezetőedző időkérése után sem változott a játék képe, a felszabadultan, gyorsan és pontosan kézilabdázó házigazdák könnyedén szerezték góljaikat, a vendégek védekezése szinte egyáltalán nem volt hatékony, így a szünetben 17-12-es hátrányban voltak.

A megszokottnál lassabb, körülményesebb, pontatlanabb ETO a második felvonás elején nem tudta csökkenteni a különbséget. A 48. percben még 25-20 volt az állás, ám a montenegróiak fáradni látszottak. A vendégek innentől kezdve sokkal hatékonyabban támadtak, Kiss Éva bravúrosan védett, csapata pedig egy 7-1-es időszak végén ismét vezetett. Az izgalmas hajrában a Buducnost egyszer még egyenlített, de Stine Oftedal találata a Győr javára döntötte el a meccset.

A mezőny legeredményesebb játékosa Katarina Bulatovic volt nyolc góllal, a hazaiaknál Jovanka Radicevic héttel zárt.

A győriek ellenfele a budapesti négyes döntőbe jutásért a román CSM Bucuresti lesz.

Jövő szombaton a győriek hazai pályán a román SCM Ramnicu Valcea ellen zárják a középdöntőt, a Ferencváros pedig az orosz Rosztov-Don otthonában szerepel.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×