eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A győztes kínai Szun Jang a férfi 200 méteres gyorsúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Sokkoló hír a kínai úszósportnak - bejelentés Szun Jangról

Nyolcéves eltiltást kapott a Nemzetközi Sportdöntőbíróságtól a háromszoros olimpiai bajnok sportoló a 2018-as, máig vitatott doppingügye miatt.

Nyolcéves eltiltást kapott a Nemzetközi Sportdöntőbíróságtól a háromszoros olimpiai bajnok kínai úszó, Szun Jang – írja a Swimswam.com amerikai úszószaklap. A döntés egy 2018. szeptemberi doppingellenőrzés következménye, amikor a 28 éves kínai a megjelent doppingellenőrök által levett minta fioláinak összetörésére szólította segítőjét, mondván, az ellenőrök nem tudják magukat maradéktalanul igazolni.

Korábban a FINA, vagyis a vizes sportok nemzetközi szövetsége eljárási szabálytalanságok miatt nem büntette meg Szun Jangot. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, vagyis a WADA – amelynek legnagyobb befizetője az Egyesült Államok – fordult a bírósághoz, ennek az ügynek került most pont a végére, a bíróság szerint azért, mert az ellenőrök az összes mérvadó szabályt betartották.

A döntés értelmében Szun valamennyit 2019-es eredményét is törölték. A sportolónak 2014-ben is volt egy 3 hónapos, eltitkolt eltiltása, szintén doppingügyben.

Szun Jang körül az elmúlt években folyamatosan botrányok voltak, a tavalyi vizes-vb-n többször is dobogóra állt sportoló egyik vetélytársa nem állt fel mellé a dobogóra, egy másik kezet nem fogott vele.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×