eur:
393.82
usd:
368.47
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője csapatának a Manchester United ellen az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2019. december 7-i mérkőzésén a manchesteri Etihad Stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Guardiola Európa királya ellen

Ezzel a bombasztikus címmel vezette fel a madridi Marca az idei BL-nyolcaddöntők talán legnagyobb párharcának, Real Madrid–Manchester City találkozónak első, ma esti kilencven percét.

Európa királya természetesen Zinedine Zidane, aki még soha nem bukott el a Real Madrid vezetőedzőjeként párharcot a BL egyenes kieséses szakaszában. A francia szakember soha nem tagadta, hogy nagyon sokra tartja a kollégáját, Pep Guardiolát, aki eddig nyolcszor meccselt edzőként a Bernabéuban, s csak egyetlen vereséget szenvedett.

Más kérdés, hogy sikerei nagy részét a Barcelona vezetőedzőjeként érte el, nagy bánata, hogy a Manchester Cityvel (miként korábban a Bayern Münchennel) még döntőbe sem jutott a „királykategóriában”. Lehet, hogy erre három évig ez az utolsó esélye, hiszen az UEFA két évre kizárta a nemzetközi porondról az angol csapatot – más kérdés, hogy a City a nemzetközi Sportdöntőbíróságon fellebbezett a kizárás ellen.

Mind a két csapatnak nehéz hete van, hiszen a BL-meccs után vasárnap a Real Madridot fogadja az El Clásicón, a City pedig a Ligakupa-döntőjében játszik majd az Aston Villával szemben.

Az angol lapok szerint a City reményeit táplálja, hogy Kevin De Bruyne olyan jó formában játszik ismét, mint a 2018-as világbajnokság előtt, illetve, hogy visszatért a védelembe a francia Ayméric Laporte. A spanyoloktól hiányozni fog a múlt héten újra megsérült Eden Hazard – de hát Zidane a szezon jelentős részét már eddig is nélküle volt kénytelen lejátszani. A Real Madridban Karim Benzema a századik BL-mérkőzésén szerepel majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×