INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

puskás aréna

üzemeltetés

kormányhatározat

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. szeptember 6-án. Az új létesítmény, amely a futballmérkőzések mellett többek között koncertek, világkongresszusok rendezésével a turizmust is növeli majd, a korábbi Népstadion helyén épült fel két és fél év alatt, részben hasznosítva annak elemeit. A Puskás Arénát a Magyarország-Uruguay barátságos mérkőzéssel avatják fel november 15-én.

Évente csaknem kétmilliárd forintba kerül a Puskás Aréna üzemeltetése

Infostart

Most döntött a kormány a nemzeti stadion működtetésének finanszírozásáról.

A Magyar Közlönybe megjelent kormányhatározat szerint a kormány egyetért azzal, hogy a Puskás Arénának mint a nemzet stadionjának az üzemeltetése és működtetése zavartalanul magas szinten történjen. Ennek érdekében a pénzügyminiszternek gondoskodnia kell arról, hogy 2020-ban összesen 1 876 550 000 forintot biztosítson erre a célra.

Az üzemeltetést végző Nemzeti Sportközpontok kapja majd a csaknem kétmilliárd forintot, amelyet a tavaly novemberben megnyitott aréna működtetésére kell fordítania. A 67 ezer néző fogadására alkalmas stadionban az első tétmérkőzés március 31-én lehet, ha a magyar labdarúgó-válogatott bejut a nemzetek Ligája rájátszásának a döntőjébe. A nyáron pedig már Európa-bajnoki mérkőzéseket rendeznek a létesítményben.

Nyitókép: MTI/Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018