eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A ferencvárosi Isael da Silva Barbosa (b) és a fehérvári Hangya Szilveszter a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2019. október 27-én. A Ferencváros 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Pihent Fradi vár a megerősített Fehérvárra a rangadón

A címvédő és listavezető Ferencváros közvetlen üldözőjét, a második MOL Fehérvárt fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának rangadóján.

A zöld-fehéreknek bőven volt idejük rápihenni és felkészülni a találkozóra: az előző körben nem léptek pályára, mert az Újpest elleni derbijüket a Szusza Ferenc Stadion gyepének alkalmatlansága miatt elhalasztották, a Magyar Kupából pedig már korábban kiestek, így hét közben sem kellett játszaniuk. Velük ellentétben a Fehérvár múlt szombaton a harmadik Mezőkövesdet látta vendégül és győzte le 2-1-re, majd az MK-ban kedden 0-0-s döntetlent játszott az Újpest "vendégeként" Szegeden.

A Ferencváros kényelmesnek mondható helyzetből várja a szombat esti rangadót, előnye ugyanis három pont a Fehérvárral szemben úgy, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott ellenfelénél. Szerhij Rebrov, az FTC ukrán vezetőedzője a Fehérvárba négy és fél év légióskodás után múlt csütörtökön visszatért Nikolics Nemanjáról is szót ejtett a meccset megelőző sajtótájékoztatón, elmondta, a rivális a 32 éves csatárral és nélküle is ugyanolyan kemény ellenfél.

"Ugyanúgy készülünk rájuk, mintha nem történt volna meg ez az igazolás,

igyekszünk feltérképezni az erősségeiket és a gyengeségeiket, de leginkább magunkkal foglalkozunk" - olvasható Rebrov nyilatkozata a fradi.hu-n.

A másik oldalon Kovácsik Ádám, a Fehérvár kapusa azt mondta az együttes holnapjának, hogy nem számít sok gólra szombaton, szerinte egy találat dönt majd a három pont sorsáról, mert mindkét csapatra jellemző, hogy jól szervezi meg a védekezését.

"Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a Groupama Arénában,

ahol a Ferencváros csaknem három éve nem szenvedett vereséget a bajnokságban. Ugyanakkor tavaly tavasszal mi nyerni tudtunk ott a Magyar Kupában, ebből mindenképp erőt meríthetünk" - jelentette ki Kovácsik.

A Ferencváros veretlenségi sorozata 15 meccs óta tart az OTP Bank Ligában, pályaválasztóként pedig egymás után 46 találkozót vívtak meg veretlenül a zöld-fehérek.

A szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzések közül kiemelkedik a harmadik Mezőkövesd debreceni vendégjátéka, Zalaegerszegen pedig az Újpest elleni összecsapáson debütál a bajnokságban a hazai kispadon Márton Gábor. A hétfőn kinevezett vezetőedző irányításával szerdán, a Magyar Kupa nyolcaddöntős párharcának első meccsén a zalai csapat 3-1-re kikapott a harmadosztályú Lipót Pékség vendégeként.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×