eur:
392.8
usd:
367.91
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kassai Viktor játékvezető a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Debreceni VSC - Diósgyőri VTK mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2017. március 4-én. A DVSC 3-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kassai Viktor elárulta, miért szerződött Oroszországba

A magyar játékvezető abbahagyta a bíráskodást, és nemrég az orosz játékvezetők főnökének nevezték ki. Az új feladatról a Szport-Ekszpressz című orosz lapnak beszélt.

Először arról faggatták Kassai Viktort, aki vezetett olimpiai és Bajnokok Ligája-döntőt, dolgozott világ- és Európa-bajnokságon, hogy 44 évesen miért hagyta abba játékvezetői pályafutását. Mint mondta, még vezethetett volna meccseket egy évig, de úgy gondolta, itt az ideje egy új élet elkezdésének.

"Gondolnom kellett arra is, hogy mihez szeretnék kezdeni az életemmel bírói karrierem befejezése után” – mondta Kassai a Nemzeti Sport beszámolója szerint, és nagy lehetőségnek tartja az orosz kihívás. Hosszasan mérlegelt a döntés előtt, de végül úgy döntött, itt a lehetőség, hogy bizonyítsa, nagy feladatokra képes és hivatott.

A munkáját korábbi asszisztense, Ring György segíti majd, benne maximálisan megbízik, több mint tíz évet töltöttek együtt a pályán, azonos az életről és a futballról alkotott felfogásuk.

Az új munkájának nem örült viszont annyira Kassai Viktor párja, a szintén játékvezető Kulcsár Katalin, legalábbis annak, hogy felhagyott a játékvezetéssel. "Mostantól megváltozott az életem, Oroszországban élek, ez változásokat hoz a kapcsolatunkba, de megoldjuk ezt is” – mondta az orosz bírók új főnöke, aki egyelőre hotelben lakik, de lehet, hogy később lakást keres magának. Elődje, az olasz Roberto Rosetti azért költözött haza, mert családja nem tudta megszokni a moszkvai életet, de Kassai nem tart hasonlótól, minden percét a munkájának szenteli, szeretné megismerni az orosz kultúrát, és a nyelvet is elsajátítani.

Az orosz játékvezetőkről pozitívan nyilatkozott. "Biztos vagyok benne, hogy több volt a helyes döntés, mint a hibás. A játékvezetésnek ez az egyik velejárója, ha valaki jól vezet, akkor nem beszélnek róla, ám ha egy rossz döntése van a kilencven perc során, főleg, ha azzal a mérkőzést befolyásolja, rögtön a figyelem középpontjába kerül. Annak idején nekem is voltak nagy hibáim" – ismerte el Kassai Viktor, aki egyedül a nagy elődjéhez, Puhl Sándorhoz fűződő állítólag rossz viszonyáról nem akart beszélni, csupán annyit válaszolt az ezt firtató kérdésre: "Mindenkivel jó a kapcsolatom. Hallgatom a következő kérdést…"

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×