eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A skót Peter Wright a walesi Gerwyn Price ellen játszik a dartsvilágbajnokság elődöntőjében a londoni Alexandra-palotában 2019. december 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Sean Dempsey

Trónfosztás a darts-vébén

A címvédő Michael van Gerwent legyőzve Peter Wright nyerte a darts-világbajnokságot.

A 49 éves skót a londoni Alexandra Palace-ben rendezett viadal hagyományos, január 1-jei fináléjában 7-3-ra verte holland ellenfelét, ezzel először lett világbajnok.

A 2014-es döntőt is ők ketten játszották, de akkor van Gerwen nyert 7-4-re, majd utána még kétszer, 2017-ben és 2019-ben bizonyult a legjobbnak.

A háromszoros vb-győztes, harmincéves holland ezúttal nem volt kimagasló formában, több esélyt szalasztott el - a kiszállókban sokszor hibázott -, a kínálkozó esélyekkel pedig tudott élni Wright, aki az elsőségéért 500 ezer angol fontot (193,9 millió forint) kapott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×