eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Szatmári András

A műtétet választotta Tokió egyik magyar éremesélyese

Hét és fél hónappal a 2020-as nyári olimpia előtt megműttette a térdét a kardvívó-világbajnok Szatmári András, de január közepén már edzeni akar, és abban reménykedik, hogy fájdalommentesen versenyezhet majd Tokióban.

Az MTK világ- és Európa-bajnok kardvívója elárulta: nagy dilemma volt, hogy hét és fél hónappal a tokiói olimpia előtt vállalja-e az operációt.

"A térdkalácsomnál szüntettek meg egy feszülést. Most már jobb az állapotom, nincsenek fájdalmaim, csak szúrás időnként, de az orvosok szerint ez teljesen normális" – magyarázta az InfoRádióban Szatmári András. A térdkalácsának a helyzetét is rendezték az operáció során, ami szintén hozzájárulhat a fájdalommentes jövőhöz.

"A műtét mellett a másik opció a hyaluronsavas vagy vérplazmás injekció volt,

de ez inkább tűzoltás lett volna. Végül azért döntöttünk a műtét mellett, mert van hét és fél hónapunk, és akár a követkző egyéni és csapat Világkupán ott is legyek, ha 100 százalékos, de 90 százalékos állapotban" – részletezte a vívó.

Szatmári András azt is elmondta, hogy még legalább 4-6 hét, mire újra terhelhető lesz a lába.

Utána lehet sportágspecifikus mozgást kipróbálni, akkor lesz százszázalékosan terhelhető. Tervei szerint leghamarabb január közepétől fog újra edzeni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×