eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A spanyol Alexandrina Cabral Barbosa (k) kapura dob a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokságon játszott Spanyolország-Magyarország mérkőzésen Kumamotóban 2019. december 1-jén. A magyar válogatott 29-25-re kikapott Spanyolországtól.
Nyitókép: MTI/EPA/Jamamura Hirosi

Szárnyalás után kapkodás - fontos meccs vár a női kézisekre

A női utánpótlás-kéziválogatott edzője, Golovin Vlagyimir az InfoRádióban próbálta megfejteni, a szenzációs rajt után miért ragadt be a magyar csapat a felnőtt-vb-n Spanyolország ellen.

A magyar női kézilabda-válogatott a csoportkör második fordulójában 29-25-re kikapott Spanyolországtól a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A kazahok elleni 39-15-ös siker után a magyar csapat kifejezetten gyengén kezdett az egyik legerősebb csoportellenféllel szemben. A spanyolok lendületes játékkal 4-0-ra elhúztak, majd később 6 góllal is vezettek, a szünetben 18-13 állt az eredményjelzőn. A második félidőben már jobban játszottak a magyarok, de egyenlíteni egyszer sem sikerült, Spanyolország végül 29-25-re nyert.

Golovin Vladimir, a magyar junior női kézilabda-válogatott szövetségi edzője az InfoRádiónak adott értékelésében azt emelte ki, hogy a spanyol válogatott rutinosabban kezelte a meccset.

"Az első mérkőzésen minden sikerült. Tényleg szárnyaltunk, minden sikerült, szinte hibátlan volt a játék. Lehet, hogy az egy kicsit elhitette a csapattal, hogy később is így lesz, ehelyett a spanyolok elleni első félidő nem olyan volt, mint amilyennek lennie kellett volna" - mondta a juniorválogatott és az MTK edzője, aki szerint a csapat hiába küzdött, nem sikerültek a "dolgai". A második félidőre aztán javulás állt be, Bíró Blankának hitet adó védései voltak, de a támadójáték nem tudott ehhez felzárkózni, sok technikai hiba, elkapkodott lerohanás és eladott labda volt, ami megpecsételte a magyar válogatott sorsát, hiába volt "mínusz kettőnél" esély.

A magyarok kedden Montenegró, szerdán Szenegál, pénteken pedig Románia ellen játszanak, a két európai csapat közül pedig legalább az egyiket le kell győzni a továbbjutáshoz. A középdöntőbe a négy 6 csapatos csoport legjobb 3 csapata jut be. A vb győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2.-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak márciusban ugyanezért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×