eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A ferencvárosi Tokmac Nguen (k), mellette Marc Roca (b) és Javi López, a spanyol csapat tagjai a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Espanyol – Ferencváros mérkőzésen Barcelonában, az Estadi Cornella-El Prat stadionban 2019. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Este nincs mese: gólt kell végre rúgnia a Fradinak

Ki fog itt gólt lőni? Az idősebbek talán emlékeznek rá, ez volt a hetvenes években a Mikroszkóp Színpad kabaréjának a címe. Most is aktuális: csak a győzelem jó a Ferencvárosnak az Espanyol ellen.

A zöld-fehérek csütörtök este 18.55-től a spanyol Espanyol ellen játszanak az Európa-liga csoportkörében. A kinti, barcelonai mérkőzés 1-1-re végződött, a Fradi nagyszerűen debütált a második számú kupa csoportkörében. Azóta a hazai bajnokságban, a La Ligában gyengélkedő katalánok javítottak, már biztos továbbjutók, de a magyar bajnok is küzd a továbbjutásért.

A jelenlegi állás szerint az Espanyolnak tíz, a Ludogorecnak hat, a Ferencvárosnak öt pontja van, a CSZKA Moszkva az egyetlen, egyébként Budapesten szerzett pontjával leginkább matematikai eséllyel rendelkezik. Ám sokat segíthet a Ferencvároson, ha esetleg legyőzi Moszkvában a Ludogorecet.

Mindazonáltal egyetlen kivételtől eltekintve – a bolgárok nyernek az orosz fővárosban, a Fradi pedig kikap a Groupama Arénában az Espanyoltól – az a valószínű képlet, hogy a csoport második helyéről a decemberi, razgradi, Ludogorec–Ferencváros mérkőzés dönt majd. (Hasonló a jelenlegi képlet ahhoz, mint amilyet a magyar válogatottnak kell majd megoldania az Eb-szereplés érdekében március 26-án, ugyancsak Bulgáriában.)

Jelen állás szerint fordulhat úgy is, hogy a Fradinak elég a döntetlen Razgradban. Ehhez meg kell előznie ma a Ludogorecet, ezt pedig csak úgy teheti, ha nyer az Espanyol ellen.

Győzelem egy csoportmeccsen nincs szerzett gól nélkül (kivéve a fatális öngólokkal elértet), tehát nyilvánvaló, hogy Szergej Rebrov csapatának gólt kell szereznie. Ez pedig nem sikerült az eddigi kupaidény hazai mérkőzései közül az utóbbiakon, a Dinamo Zagreb, a Ludogorec és a CSZKA Moszkva ellen sem. A Ferencváros az utolsó BL-selejtezője óta csak a litván Suduva ellen szerzett gólt, igaz, akkor négyet is, más kérdés, hogy ember nincs, aki a litvánok és a spanyolok játékerejét egyformának vélné.

A Ferencváros ma léphet előre, győzelme esetén magyar rekorddá növelheti pontjai számát, de bármilyen eredmények is születnek este a csoportban, a továbbjutását csak Razgradban tudja kiharcolni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×