eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A görög Sztefanosz Cicipasz az osztrák Dominic Thiem ellen játszik a pekingi tenisztorna döntőjében 2019. október 6-án. Thiem 3:6, 6:4, 6:1 arányban győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Hou Hvi Jung

Federer megint lemaradt a vb-döntőről

A hatodik helyen kiemelt görög Sztefanosz Cicipasz két játszmában (6:3, 6:4) legyőzte a harmadikként rangsorolt svájci Roger Federert a Londonban zajló férfi tenisz ATP-világbajnokság első szombati elődöntőjében.

A nyolcfős szupertornán a hatszoros bajnok Federernek csütörtök este ki-ki mérkőzést kellett vívnia az ötszörös győztes szerb Novak Djokoviccsal, ám meglepően simán győzött. A svájci sztár az osztrák Dominic Thiem mögött lett második kvartettjében. Cicipasz úgy nyerte meg pénteken az Andre Agassiról elnevezett csoportot két győzelem-egy vereség mérleggel, hogy a záró körben kikapott a világelső Rafael Nadaltól.

A 20-szoros GS-győztes, 38 esztendős Federer hamar brékhátrányba került a nála 17 évvel fiatalabb riválisával szemben, és Cicipasz már 4:1-re is vezetett. Miután a görög játékos négy bréklabdát is hárított, már a játszmáért adogatott, és végül 47 perc alatt jutott előnyhöz. Az utolsó játékban Federer hat játszmalabdát hárított, de ez is kevésnek bizonyult.

A második szettben 1:1-nél a svájci teniszező ismét elveszítette - nullára - adogatójátékát, majd négy bréklabdához jutott, és 2:2-re egyenlített. Azonban Cicipasz nem tört meg, hanem megint elvette riválisa szervajátékát, majd hozta sajátját is. A görög 5:3-as vezetésnél Federer a meccsben maradásért adogatott, sikerrel, majd két bréklabdája is volt, de Cicipasz innen is meccslabdához jutott, és egy ásszal lezárta az 1 óra 37 percig tartó összecsapást.

Federer sorozatban harmadszor kapott ki az ATP-vb elődöntőjében.

Cicipasz - aki tavaly Milánóban még az U21-esek számára kiírt világbajnokságon diadalmaskodott - a vasárnapi fináléban a címvédő német Alexander Zverev és Thiem párharcának győztesével találkozik.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×