eur:
395.52
usd:
364.84
bux:
65628.8
2024. március 19. kedd Bánk, József
Kovacsics Anikó, az FTC játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim mérkőzésen Érden 2018. november 4-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bravúrt ért el a Fradi

A Ferencváros 24-24-es döntetlent játszott a francia Metz HB otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában, így egy pontot visz magával a középdöntőbe.

Az előző idényben Fina Four-résztvevő Metz ezt megelőzően sorozatban 19 hazai mérkőzését megnyerte az elsőszámú európai kupasorozatban.

Az FTC hiányzók nélkül, a lehető legjobb összeállításban lépett pályára az előző idény negyedik helyezettjének otthonában.

Elek Gábor együttese kiválóan védekezett és hatékonyan támadott, ennek köszönhetően a 42. percben már 21-16-ra vezetett. A vendéglátók ekkor nyitott védekezésre váltottak, amit a zöld-fehérek képtelenek voltak lereagálni és 12 percen keresztül nem dobtak gólt. Ezt kihasználva a Metz egyenlített és az utolsó percben, a mérkőzés során először megszerezte a vezetést is, de Lukács Viktória öt másodperccel a lefújás előtt egyenlített.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa Schatzl Nadine volt hét góllal.

A két csapat 14. alkalommal találkozott a nemzetközi porondon, nyolc győzelem és négy vereség mellett ez volt a magyar együttes második döntetlenje.

A Ferencváros két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel csoportja harmadik helyén végzett, és egy ponttal jutott a középdöntőbe, mert a kétszer legyőzött horvát Podravka Koprivnica kiesett.

A címvédő Győri Audi ETO KC vasárnap a cseh bajnok DHK Baník Most ellen zárja a BL csoportkörét. A középdöntő első fordulóját január 24. és 26. között rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×